Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδίας» η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί αυτή την ώρα απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδικώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Προσυγκέντρωση επί της οδού Καρόλου

Γιγαντόπανο στα γραφεία του ΟΣΕ

Tο ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλα τα εργατικά σωματεία.

Όπως αναφέρει, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μία διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες».

Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα, τραβούν χειρόφρενο. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.

24ωρη απεργία πραγματοποιείται στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων.

Ρολά και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό καθώς 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε εφαρμογή σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των ΜΜΜ, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους παραπάνω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

15:08 Ένταση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

15:00 Τραυματίας ένας εργαζόμενος σε επιχείρηση επί της Πατησίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ένας εργαζόμενος επιχείρησης επί της Πατησίων τραυματίστηκε καθώς άρχισαν να πετούν πέτρες προς την επιχείρηση.

14:55 «Πες στους δικούς μου ότι θα αργήσω απόψε» – 57 μπαλόνια στον ουρανό των Χανίων

Στα Χανιά μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των 57 συνανθρώπων μας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

14:48 Η πορεία κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο

14:42 Μολότοφ και χημικά επί της Πατησίων

14:32 Μπλοκ αναρχικών κατευθύνονται από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια

14:26 Χαρακτηριστικές εικόνες από την πορεία νωρίτερα

14:13 Επεισόδια με μολότοφ μπροστά από τη Βουλή

14:10 Διαδηλωτές γράφουν τα ονόματα των θυμάτων έξω από τη Βουλή

14:04 Στους δρόμους οι κάτοικοι του Βόλου

Με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε για τις ζωές μας» και καθολικό αίτημα «να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και να αποδοθούν ευθύνες», πλήθος κόσμου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (28/2) μεγάλη πορεία τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλογικότητες και φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας για να τιμήσουν τα 57 θύματα. Περισσότερα εδώ.

13:58 Επεισόδια στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στη 13:00 το μεσημέρι έφτασε η μαζική πορεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όλα άρχισαν όταν μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα που βρισκόταν μπροστά από τον ΟΣΕ ήρθε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία. Ακολούθως άρχισαν να πετάνε πυροτεχνήματα και βόμβες μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

13:53 «Ποτέ ξανά» βροντοφώναξαν για τα Τέμπη στο Ηράκλειο

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές βρέθηκαν σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας για να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου χάθηκαν 57 συνάνθρωποί μας. Περισσότερα εδώ.

13:37 Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή

13:28 Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τα Τέμπη στην Πάτρα

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργάνωσαν σήμερα το εργατικό κέντρο της Πάτρας, σωματεία και συνδικάτα, με αφορμή την σημερινή 24ωρη απεργία και την συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, οργανώσεις, φορείς κ.α. Επίσης, συμμετείχαν και αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι έφθασαν στην Πάτρα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Περισσότερα εδώ.

13:23 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train

13:20 Πλήθος κόσμου και στις πορείες στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Καμάρα και στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. H οδός Εγνατία είναι κλειστή όπως και η Αγγελάκη. Περισσότερα εδώ.

13:11 Ο πρόεδρος Μηχανοδηγών Ελλάδος στο in

«Είναι ημέρα πένθους για όλους μας, για την ελληνική κοινωνία και για εμάς γιατί χάσαμε συγκεκριμένα 11 συναδέρφους… χάσαμε και άλλους συνανθρώπους μας, επίσης είναι μια ημέρα που θυμόμαστε την Εξεταστική Επιτροπή στην οποία δεν εκλήθη ο κ. Γενηδούνιας, ο πρώην πρόεδρος των Μηχανοδηγών για να αποκαταστήσει την αλήθεια… προς το παρόν αναμένουμε κάποια πράγματα που θα εκσυγχρονίσουν τον σιδηρόδρομο» δήλωσε στην κάμερα του in, ο Δημήτρης Κουτσιαύτης, πρόεδρος των Μηχανοδηγών Ελλάδος.

13:00 Στη Συγγρού η πορεία, μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train

12:51 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ στις πορείες συμμετέχουν 15.500 μέλη του ΠΑΜΕ και 4.000 της ΑΔΕΔΥ

12:43 Η πορεία του ΠΑΜΕ κατευθύνεται προς τη Συγγρού

12:37 Στο Σύνταγμα η πορεία της ΑΔΕΔΥ

12:24 Παρών στη Σταδίου με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης

12:18 Έτοιμη να ξεκινήσει την πορεία της επί της Σταδίου και η ΑΔΕΔΥ

Αναμένεται να καταλήξει στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού.

12:09 Ξεκίνησε η πορεία επί της Πανεπιστημίου

12:00 Πλάνα από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια

11:46 Κλειστή και η Σταδίου – Ξεκίνησε η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

11:38 «Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα»

Εικόνα από την Πανεπιστημίου

11:23 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών

Το συγκεντρωμένο πλήθος επί της οδού Πανεπιστημίου τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα των Τεμπών.