Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση σύλληψης των «10» από την Αντιτρομοκρατική έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο 36χρονος έγκλειστος που έδωσε εντολή μέσα από τις φυλακές για την αποστολή του τρομο-δέματος στην πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, φέρεται να την απελούσε τηλεφωνικώς λίγο καιρό πριν ο φάκελος-βόμα φτάσει στα χέρια της.

Ο 36χρονος, ήταν ο διοργανωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων μέσα από τη φυλακή που εξιχνίασε χθες Τρίτη (27/02) η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο 36χρονος, ένας εκ των «10» συλληφθέντων της Αντιτρομοκρατικής, λίγες μέρες νωρίτερα από την αποστολή του δέματος, τηλεφωνούσε στο γραφείο της προέδρου των Εφετών και την απειλούσε, ζητώντας εξηγήσεις για τον λόγο που δεν έχει γίνει συγχώνευση των ποινών, όπως αναφέρει η δικογραφία της υπόθεσης.

Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθώς τα τηλεφωνήματα έγιναν από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής που κρατούνταν ο 36χρονος με αποτέλεσμα να αποστέλλει και τον φάκελο βόμβα, όπως έχει γίνει γνωστό. Επιπρόσθετα, στο σημειωματάριο του βρέθηκαν σημειωμένα τα ονόματα τεσσάρων εισαγγελέων και ενός αστυνομικού διευθυντή που είχαν χειριστεί υποθέσεις του.

Ο ένας εκ των δύο πυροτεχνουργών, που περιλαμβάνονται στη δεκάδα των συλληφθέντων, είχε κατηγορηθεί και εμπλακεί το όνομά του σε μία παλαιότερη βομβιστική επίθεση και αυτή τη φορά σε βάρος δικαστή, αλλά δεν είχε υπάρξει δικαστική έρευνα σε αυτή την υπόθεση.

Ακόμα στο κινητό τηλέφωνο του πυροτεχνουργού της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε μία διαγραμμένη φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε κατασκευάσει ο ίδιος (του φακέλου-βόμβα που εστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης), τον οποίο τράβηξε φωτογραφία που στη συνέχεια διάγραψε, αλλά αυτή ανακλήθηκε από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς και πλήθος διαλόγων που συνενοούνταν με τους υπόλοιπους για τα δέμα.