Μια ανάσα χωρίζει πλέον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Super League, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έπειτα από τα αποψινά οι Πράσινοι έχουν 52 βαθμούς και οι Ερυθρόλευκοι ακολουθούν με 50. Μπορεί όμως στην εβδομάδα που ξεκινά από αύριο οι συσχετισμοί να αλλάξουν ακόμη περισσότερο.

Όχι μόνο γιατί Τετάρτη-Κυριακή ακολουθούν δύο ακόμη αγωνιστικές (με Παναιτωλικό εκτός, Βόλο εντός ο Ολυμπιακός με Άρη εντός, ΟΦΗ εκτός ο Παναθηναϊκος), αλλά γιατί πλέον πλησιάζει και η απόφαση του CAS. Η απόφαση για την οριστική τύχη του ντέρμπι του αιωνίων της 22ης Οκτωβρίου. Μια παρτίδα που διακόπηκε στο 49΄με το σκορ στο 1-1 και από την οποία ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στα χαρτιά ενώ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν έναν βαθμό (αφαίρεση) και πλήρωσαν και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων (το απόγευμα «εξέτισαν» την ποινή τους).

Τι θα αποφασίσει το CAS; Κανείς δεν ξέρει. Ο Ολυμπιακός όμως προφανώς στην χειρότερη θα ακούσει μια απόφαση ανάλογη με αυτή της εγχώριας αθλητικής δικαιοσύνης. Δεν έχει να χάσει κάτι παραπάνω. Έχει μόνο να κερδίσει. Ίσως τον βαθμό που του αφαιρέθηκε τότε. Ίσως την επανάληψη του ματς, είτε από την αρχή είτε από το 49΄που διακόπηκε. Ίσως και όλα μαζί. Μπορεί δηλαδή το CAS να αποφασίσει επανάληψη του αγώνα και επιστροφή του βαθμού.

Θα μπορούσε δηλαδή μέσω του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης η βαθμολογία… αύριο κιόλας από Παναθηναϊκός 52, Ολυμπιακός 50 να γίνει Παναθηναϊκός 49 και Ολυμπιακός 51 με τις δύο ομάδες να έχουν την υποχρέωση να ξαναπαίξουν το ντέρμπι. Προφανώς θα πρόκειται για μια απόλυτη ανατροπή. Δεν δεσμεύει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων το CAS. Εκεί όλα μπορεί να συμβούν. Εξ ου και το ενδιαφέρον εν όψει της απόφασης ολοένα και μεγαλώνει.