Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 69χρονο που σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θύτης και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί λίγες ώρες νωρίτερα από το φονικό. Σύμφωνα με μαρτυρία του γιου του δράστη, ο οποίος μάλιστα κάλεσε την Αστυνομία όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, φέρεται ο 69χρονος να πίστευε ότι η κόρη του δεν περνούσε καλά με το θύμα, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά, με το ένα να ήταν παρών στη δολοφονία του πατέρα της. Η σύζυγος του θύματος απουσίαζε στην Σπάρτη, στον τόπο καταγωγής της.

«Η κόρη μου δεν περνούσε καλά με τον… Δεν ήταν ευτυχισμένη»

Ο δράστης συνελήφθη εχθές και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου βρέθηκε λίγες ώρες μετά και η κόρη του προκειμένου να καταθέσει.

Σήμερα, νωρίς το μεσημέρι ο 69χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως η κόρη του δεν ήταν καλά με το θύμα, δεν ήταν ευτυχισμένη.

«Η κόρη μου δεν περνούσε καλά με τον… Δεν ήταν ευτυχισμένη» είπε συγκεκριμένα, μια σκέψη την οποία στηρίζει και η σύζυγός του.

«Ο πεθερός του είναι περίεργος άνθρωπος… δεν είχαν πολλές σχέσεις»

«Το έμαθα εντελώς τυχαία και πήγα κατευθείαν από το σπίτι, το οποίο το είχαν αποκλείσει οι αστυνομικοί και δεν μπορούσα να πλησιάσω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω δηλαδή. Εγώ έχω πάει και σπίτι του. Γενικά είμαστε φίλοι πολλά χρόνια, και σαν ιατρό τον είχα και φίλο και αυτό που ξέρω είναι ότι ο πεθερός ήταν ένας περίεργος άνθρωπος και δεν είχαν πολλές σχέσεις, ούτε η ιδία η κόρη του, ούτε ο ίδιος ο… Εγώ αυτό γνωρίζω. Τώρα, από αυτό μέχρι το να πάρει μία καραμπίνα και να του αφαιρέσει τη ζωή, δεν μπορώ να φανταστώ τι συνέβη» δήλωσε φίλος του θύματος μιλώντας στο Mega.

«Όσο γνωρίζω εγώ ήταν πολύ αγαπημένο το ζευγάρι. Δηλαδή και στο ιατρείο του όποτε πήγαινα, συζητούσαμε σαν φίλοι. Ήξερα πως ήταν πολύ αγαπημένοι,  με τα παιδάκια τους, κανένα πρόβλημα. Είχα παρευρεθεί και στον γάμο του και στις βαπτίσεις των παιδιών τους στο χωριό. Σε όλες τις χαρές τους ήμουν παρών και επαγγελματικά και σαν φίλος, οπότε έχω δει από πρώτο χέρι την οικογένεια τους, πόσο αγαπημένοι ήταν. Και να πω και κάτι, ήταν από τους ανθρώπους που δεν έδινε δικαιώματα, είχε μάτια μόνο για τη γυναίκα του» κατέληξε ο ίδιος.