Η μητέρα του πολιτικού της Ρωσίας Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε ρωσική φυλακή, δήλωσε πως ο γιος της ήταν «ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» όταν τον είδε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έγραψε σήμερα στο Facebook: «Δεν θέλω να ακούσω για συλλυπητήρια. Τον είδαμε στη φυλακή στις 12 (Φεβρουαρίου) σε μια συνάντηση. Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι συνεργάτες του δεν θα μείνουν ατιμώρητοι εάν ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι, αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια, δήλωσε σήμερα η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου Γιούλια Ναβάλναγια.

Η Γιούλια Ναβάλναγια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνασπισθεί και να πολεμήσει το «τρομακτικό καθεστώς» στη Ρωσία, σε δηλώσεις που έκανε στα ρωσικά μέσω διερμηνέα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Η τελευταία εμφάνιση του Ναβάλνι σε βίντεο

Την τελευταία φορά που εθεάθη πριν από το θάνατό του, εμφανιζόμενος στο δικαστήριο μέσω βίντεο, ο Αλεξέι Ναβάλνι φαινόταν υγιής.

Μιλώντας μέσα από τη φυλακή, παραπονέθηκε για τα πρόστιμα που έπρεπε να πληρώνει συχνά και ζήτησε από τον δικαστή να του στείλει κάποια χρήματα «καθώς τα δικά μου τελειώνουν χάρη στις αποφάσεις σας».