Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών έχασε με δραματικό και εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τρόπο το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, από γκολ της Ρουίθ σε κενό τέρμα στην εκπνοή, αφού πρώτα οι διαιτητές χρέωσαν επιθετικό φάουλ στην τελευταία ελληνική επίθεση, πριν καλά-καλά γίνει η επαναφορά της μπάλας μετά το τάιμ άουτ της Αλεξίας Καμμένου, κι ενώ η Σταματοπούλου είχε ανέβει για την τελευταία επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και να ψάχνουν τα πατήματά τους. Η Ισπανία πάντως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τη Φάρκο να κάνει το 1-0. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε άμεσα με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να κάνει το 1-1, όμως η Ορτίθ έδωσε ξανά το προβάδισμα στις τυπικά γηπεδούχες για το 2-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτριες των δύο αντιπάλων «λύθηκαν» επιθετικά και βρήκαν γκολ. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 3-1 με την Γκαρσία, αλλά η Ξενάκη μείωσε σε 3-2, για να κάνει η Ισπανία το 4-2 χάρη στην Γκαρσία ξανά. Η Ελλάδα απάντησε και έφερε το ματς στα ίσα για το 4-4 με γκολ των Ξενάκη και Ελευθερία Πλευρίτου. Η Ορτίθ έκανε το 5-4, ενώ η Ελευθεριάδου ισοφάρισε εκ νέου σε 5-5. Το ημίχρονο έκλεισε στο 6-5 για την Ισπανία με την Ορτίθ να βρίσκει δίχτυα.

Η μεγάλη επιστροφή

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα είχε μια πολύ κακή παρουσία επιθετικά κάνοντας κακές επιλογές, ενώ ήταν και άτυχη έχοντας αρκετά δοκάρια. Έχοντας όμως και σε εξαιρετική μέρα την Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η Ισπανία βρέθηκε στο 7-5 με την Καμούς, η «γαλανόλευκη» όμως βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 7-6 χάρη σε ένα πολύτιμο γκολ της Ξενάκη.

Η Ισπανία ξεκίνησε πολύ καλά το τελευταίο οκτάλεπτο με δύο γκολ από τη Φόρκα και τη Λέιτον για να κάνει το 9-6. Κάπου εκεί όμως άλλαξε όλο το ματς. Η Διαμαντοπούλου συνέχιζε να κάνει τρομερή εμφάνιση, ενώ επιθετικά με τρία σερί γκολ από Ελευθερία Πλευρίτου και Νίνου (x2) η Ελλάδα ισοφάρισε σε 9-9. Στην τελευταία φάση η τερματοφύλακας της Εθνικής τραυματίστηκε και αποχώρησε, με τη «γαλανόλευκη» να βγάζει την άμυνα έχοντας στη διάθεσή της 7″.

Η Αλεξία Καμμένου ζήτησε τάιμ άουτ ανεβάζοντας στην επίθεση και τη Σταματοπούλου που αντικατέστησε τη Διαμαντοπούλου. Οι διαιτητές όμως έδωσαν επιθετικό φάουλ, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Η Ισπανία βρήκε την ευκαιρία, και παρά τα τρία φάουλ της Εθνικής, με γκολ της Ρουίθ έκανε το 10-9 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Δείτε το απίστευτο βίντεο

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία (Μίκε Ότσα): Εστέρ Ράμος, Άννι Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 3, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.