«Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διασύνδεση των χωρών μας στην ενέργεια και τις μεταφορές», τόνισε από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Σε ευχαριστώ για τη θαυμάσια φιλοξενία χθες το βράδυ. Νιώθω καλά και εγώ και οι συνεργάτες μου για τις σφυρηλατημένες σχέσεις μας», είπε αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η σερβική οικονομία έχει δείξει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Μιλώντας για την Ευρώπη, η Ελλάδα έχει υπάρξει ο πιο σταθερός σύμμαχος υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής», υπογράμμισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις:

Τι βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη διά ζώσης συνάντηση

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς πραγματοποίησαν συνάντηση. Οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάπτυξη των σερβικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στο Βελιγράδι για να μιλήσει σε ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας ενώ στο Βελιγράδι βρίσκονται επιπλέον επιχειρηματίες και ο ΣΕΒ στο πλαίσιο αποστολής υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, αντίστοιχη με εκείνη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τις δικές τους επαφές επί σερβικού εδάφους έχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Εξάλλου η προοπτική για νέες… business και η αναζήτηση συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών αφορούν πρωτίστως την ενέργεια, τις μεγάλες υποδομές και τις μεταφορές.