Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφθασαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι τέσσερις συλληφθέντες, ανάμεσα τους και ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι συλλήψεις έγιναν εχθές, Παρασκευή το μεσημέρι έπειτα από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» —όπως αποκάλυψαν αποκλειστικές πληροφορίες του in και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου— μαζί με στελέχη του Λιμενικού και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) εμπλέκονται σε διάφορες ποινικές δραστηριότητες ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους εκρηκτικά.

Σημειώνεται επίσης πως η πρώην ηγετική μορφή της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 76 χρόνων για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση —που είχε πραγματοποιήσει 250 επιθέσεις— ωστόσο το 2019 αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Η στιγμή της άφιξης των συλληφθέντων

«Προμηθευτής» της Greek Mafia

«Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘προμηθευτής’» είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 3 ακόμη άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια.

«Μετά από μία μυστική επιχείρηση και ιδιαίτερες πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ στην διάθεσή της συνελήφθη το πρώην μέλος και στην κατοχή του μαζί με άλλους τρεις ποινικούς βρέθηκαν δύο τεράστια κιβώτια εκρηκτικής ύλη, ικανά να κατεδαφίσουν ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα, συν όπλα και αμπούλες» επισήμανε ο κ. Μπαλάσκας.

Τα κατασχεθέντα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων

«Θα πρέπει να φτάσουμε σε πληροφορίες στο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα και τα εκρηκτικά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να εμπλέκονται σε πρόσφατες υποθέσεις τρομοκρατικών επιθέσεων ή να ετοίμαζαν κάποια.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται —κατά περίπτωση— για αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.