Ενα σημαντικό κομμάτι ιστορίας του Μέσι και της Μπαρτσελόνα βγαίνει σε δημοπρασία τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για τη χαρτοπετσέτα στην οποία ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Τη δημοπρασία που θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 27 Μαρτίου, διοργανώνει ο βρετανικός οίκος Bonhams και η τιμή εκκίνησης εκτιμάται στα 350.000 ευρώ.

Η περίφημη χαρτοπετσέτα η οποία έχει αναφερθεί τόσες φορές στην ιστορία του Μέσι φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού σε χρηματοκιβώτιο από τον Οράσιο Γκατζιόλι, ο οποίος εκείνα τα χρόνια εκπροσωπούσε τον Μέσι στην ακαδημία της Μασία.

Η χαρτοπετσέτα φέρει τις υπογραφές του νεαρού τότε Αργεντινού, του τεχνικού γραμματέα της Μπαρτσελόνα Κάρλες Ρέσας και του ανιχνευτή ταλέντων στον οποίον πιστώνεται ο Μέσι, Ζόζεπ Μαρία Μιγκέλα.

Ο τελευταίος είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι του Μέσι στη Βαρκελώνη και ήταν αυτός που φρόντισε για τη διαμονή του παιδιού θαύματος μαζί με τον πατέρα του Χόρχε, από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι την πλήρη εγκατάστασή τους στην πόλη.

Η χαρτοπετσέτα η οποία υπογράφτηκε κατά τη διάρκεια γεύματος στο La Reial Societat de Tennis Pompeia de Montjuïc, περιέχει γραπτή δέσμευση του Κάρλες Ρέσας της Μπαρτσελόνα προς τον Μέσι παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν στο εσωτερικό της ομάδας.

Αρχικά ο Γκατζιόλι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να δωρίσει αυτό το πολύτιμο ιστορικό κομμάτι στο μουσείο της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο το χρήμα κέρδισε το συναίσθημα και η χαρτοπετσέτα βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο διευθυντής Βιβλίων και Χειρογράφων της Bonhams στη Νέα Υόρκη, Ιαν Ελινγκ, δήλωσε ενθουσιασμένος με την επερχόμενη δημοπρασία. «Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω αγγίξει ποτέ. Ναι, είναι μια χαρτοπετσέτα, αλλά είναι η διάσημη χαρτοπετσέτα που σηματοδότησε την αρχή της καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Αλλαξε τη ζωή του Μέσι, το μέλλον της Μπαρτσελόνα και συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία μερικών από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου για δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο».