Νέα ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή προκάλεσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η δήλωσή του, που πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24», έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου κατά του νομοσχεδίου που θα διαβαστεί στις εκκλησίες την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

«Περιμένω να δω το κείμενο και από όσο έχω δει, επιμένω στη λογική της αποχής, αφού και ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή» είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος.

Ακολούθως ο πρώην υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «ό,τι ισχύει για τον υπουργό ισχύει και για όλους τους βουλευτές. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αυτή την ώρα έχουμε τόσες μεγάλες προκλήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

«Όχι» και από τη Φωτεινή Αραμπατζή

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή ανακοίνωσε  ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα προβεί στην καταψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. «Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης», είχε υπογραμμίσει.