Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του φαραγγιού «Πάντα Βρέχει» στην Π.Ε. Ευρυτανίας και παραδίδεται σε χρήση ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο αναβάθμισης υποδομών εναλλακτικού τουρισμού.

Το έργο: «Ανάπλαση Περιβάλλοντος Χώρου στην περιοχή »Πάντα Βρέχει» αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ άλλων:

  • Κατασκευάστηκε χώρος αναψυχής στο παρόχθιο πλατανόδασος, στο οποίο λειτουργούν επίσης αποδυτήρια, WC, καθώς και κιόσκι ενημέρωσης επισκεπτών.
  • Επισκευάστηκε η κρεμαστή γέφυρα και συντηρήθηκαν τα παρακείμενα μονοπάτια.
  • Δημιουργήθηκαν θέσεις θέας με κιόσκι πλησίον του οικισμού της Στουρνάρας, όπως και στη σιδερένια γέφυρα στην έξοδο προς Ροσκά.
  • Κατασκευάστηκε πέτρινη βρύση με δεξαμενή υδρομάστευσης.
  • Διαμορφώθηκε χώρος πάρκινγκ.
  • Έγιναν οι απαραίτητες περιφράξεις, σημάνσεις και τοποθετήθηκαν πινακίδες ενημέρωσης.

Η αναβάθμιση του χώρου

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο φαράγγι «Πάντα Βρέχει» της Ευρυτανίας, επιβλέψαμε τις εργασίες και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες όλων. Αναβαθμίζει αισθητά έναν ούτως ή άλλως συναρπαστικό τουριστικό προορισμό και βελτιώνει την εμπειρία για τους επισκέπτες. Η Στερεά Ελλάδα κρύβει μοναδικές ομορφιές σε κάθε γωνιά της. Εμείς, φροντίζουμε να τις αναδείξουμε και σας περιμένουμε όλους για να τις ανακαλύψετε».