Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στην 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών της χθες, Τρίτη (09/01), στο Μακροχώρι της Βέροιας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος Δημήτρης Ζυγουλιάνος, μετά την αποχώρηση της κατηγορούμενης μητέρας για τον θάνατο του βρέφους από το δικαστικό μέγαρο συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στην 37χρονη απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 37χρονη από το Μακροχώρι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12/1).

Άλλα υποστηρίζει η μητέρα, άλλα «δείχνει» η ιατροδικαστική εξέταση

Κατά την απολογία της η παιδοκτόνος σημείωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και δεν του επέφερε τραύματα, ενώ υποστήριξε πως ο θάνατος επήλθε στην προσπάθεια να το ταΐσει. Όσα επικαλέστηκε ωστόσο δεν συνάδουν καθόλου με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, μεταξύ των οποίων κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκδορές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το verianet, ο συνήγορος επεσήμανε ακόμη πως πολλά από όσα γράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ επιφυλάχθηκε να μιλήσει πιο αναλυτικά αφού λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας.

Σημείωσε, τέλος πως δεν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση, καθώς ήδη αυτό το έχει ζητήσει ο ανακριτής.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου βρέφους

Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο «αντίο» που είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/01) στενοί συγγενείς του αδικοχαμένου βρέφους, που κατέληξε μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της 37χρονης μητέρας του.

Η κηδεία του βρέφους τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στο κοιμητήριο του Μακροχωρίου παρουσία στενών συγγενών.