Για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας ρωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο για τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο OPEN, «ακούμε τόσο πολλά που είμαστε όλοι μπερδεμένοι».

Με τον πρωθυπουργό «είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία σχετικά με το θέμα της τεκνοθεσίας και των ομόφυλων ζευγαριών», σημείωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι περιμένει να μιλήσει κάποιος από την Πολιτεία, να δει τη γραμμή που θα ακολουθηθεί και μετά η Εκκλησία θα πάρει θέση.

«Πιστεύουμε στην ελευθερία να ζει κανείς όπως επιθυμεί, αλλά…»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερώνυμος είχε σχολιάσει το θέμα του νομοσχεδίου τον προηγούμενο μήνα λέγοντας ότι «πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας».

Σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», διερωτώμενος «ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει».