Μια στιχομυθία με χιούμορ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού, απάντησε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει άλλον, αυτό ήταν, το χάσατε».

Ανταπαντώντας οι δημοσιογράφοι για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο μέρος, ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε ότι αυτό θα γίνει μόνον αν πάει στο βουνό, έκφραση που είχε ξανά πει στο παρελθόν για διάφορες -σημαντικές- αποφάσεις που εκλήθη να πάρει.

Ακολούθως, τον ρώτησαν εάν το Νταβός, στην Ελβετία, που διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στα τέλη Ιανουαρίου, λογίζεται ως βουνό που μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε «όχι» καθώς «το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός Ελλάδος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ζήτησε να μην μπαίνει «το κάρο μπροστά από το άλογο». Όπως είπε, «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης