Εορτασμοί κάθε είδους και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν σε κάθε γωνια του πλανήτη, με την ευχή το νέο έτος να φέρει χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ωστόσο, μία τραγική είδηση από την Ιταλία ήρθε να σκορπίσει την θλίψη στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, πυροτεχνήματα, κροτίδες και άλλα είδη βεγγαλικών, που χρησιμοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον θάνατο μίας γυναίκας στη Νάπολη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην Αφραγκόλα κοντά στη Νάπολη, μια 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από χτύπημα που δέχθηκε από ένα βλήμα κατά τη διάρκεια των εορτασμών, με το βλήμα πιθανότατα να εκτόξευσε ένα μέλος της οικογένειάς της.

Το περιστατικό αργότερα επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με το newsitaly24, μία παρόμοια υπόθεση ήρθε στο φως στη Φορτσέλα της Ιταλίας όπου μία άλλη γυναίκα ηλικίας 50 ετών τραυματίστηκε στην κοιλιά από πυροβολισμό, την ώρα που παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της το show πυροτεχνημάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, συνολικά τραυματίστηκαν 36 άτομα από παρόμοια περιστατικά.

Τραυματισμοί σε όλη τη χώρα

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα συνολικά τραυματίστηκαν 274 άτομα, και 49 χρειάστηκε να μεταβούν σε νοσοκομεία με δύο άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Για ακόμη μια φορά, τα πιο σοβαρά ατυχήματα οφείλονται στην εσφαλμένη χρήση πυροτεχνημάτων παράνομης προέλευσης», τόνισε η αστυνομία.

Τα δεδομένα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα κεντρικά της ναπολιτάνικης αστυνομίας, δείχνουν αύξηση του φαινομένου συγκριτικά με τον τελευταίο χρόνο, όταν 16 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας εκρήξεων μεταξύ της Νάπολη και της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον δύο 17χρονοι έφθασαν στο νοσοκομείο στο Giugliano με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια τους. Ο ένας εκ των ανηλίκων πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση στο χέρι του, με την ζωή του να διατρέχει κίνδυνο. Η κατάσταση της υγείας του άλλου 17χρονου είναι κρίσιμη.

Τις έρευνες για το περιστατικό ανέλαβαν οι αστυνομικοί του δήμου Melito της Νάπολη.