Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας  αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους, στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους.

Ο 18χρονος, βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας να ξεκινήσει η απολογία του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Η απολογία του στην ανακρίτρια, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχουν μέλη της οικογένειάς του μαζί του, τα οποία έχουν έρθει προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Επί δύο ώρες κατέθεσε η μητέρα του

Επί δύο ώρες βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα του, η οποία πριν από λίγο ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Στην ανακρίτρια αυτή την ώρα καταθέτει η γιαγιά των δύο αδερφών, του 16χρονου και του 18χρονου, ενώ στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκεται από νωρίς και η σύντροφός του, που θα είναι η τρίτη μάρτυρας κατά σειρά, η οποία θα καταθέσει υπέρ του και μετά θα ξεκινήσει η απολογία του 18χρονου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του,  δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του, καθώς όπως φέρεται να έχει καταθέσει προανακριτικά, το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό τραυματισμό προκάλεσε στον αδερφό του.

Μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Ο 16χρονος είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσει.

Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 18χρονος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα:

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του».

«Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο δράστης.

Οπως έχουν καταθέσει μάρτυρες και μέλη της οικογένειας, τα δύο αδέρφια τσακώνονταν συχνά. Μάλιστα, το 2022 είχαν συλληφθεί και οι δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, μετά από έναν άσχημο τσακωμό που είχαν.