Ανατριχιάζει η συνομιλία των συναδέρφων του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη που άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, ο αδικοχαμένος αστυνομικός είχε δεχθεί χτύπημα με φωτοβολίδα στο πόδι του, με αποτέλεσμα οι γιατροί να καταλήξουν στον ακρωτηριασμό του. Δυστυχώς, οι επόμενες ημέρες αποτέλεσαν μία δύσκολη μάχη για τον ίδιο, από την οποία βγήκε ηττημένος.

Σήμερα, έρχεται στο φως η συνομιλία με ασυρμάτους, μεταξύ των συναδέρφων του, τη στιγμή που τους ανακοινώνεται ο θάνατός του. Την είδηση τη μετέδωσε μέσω του κέντρου ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

«Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος» ακούγεται να λέει ο επικεφαλής της ΥΑΤ με τους διμοιρίτες τεσσάρων διμοιριών που έχουν υπηρεσία να αποχαιρετούν τον Γιώργο Λυγγερίδη με τη λέξη «αθάνατος».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Στην κηδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, που θα τελεστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 13:30.

Σημειώνεται ότι ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.