Μια 60χρονη γυναίκα από τη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ πήγε στο νοσοκομείο πριν από πέντε χρόνια με έντονο πονοκέφαλο και όταν ξύπνησε, νόμιζε ότι ήταν έφηβη στη δεκαετία του 1980. Έπαθε αμνησία και είχε ξεχάσει τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η 55χρονη τότε γυναίκα παρουσίασε πονοκέφαλο και θολή όραση καθώς παρακολουθούσε μια ομάδα μελέτης της Βίβλου στην Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα τον Οκτώβριο του 2018.

Άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και τελικά λιποθύμησε. Αφού έχασε τις αισθήσεις της, η Ντενικόλα ξύπνησε στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.

Ούτε επίσης, πως είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Για την ακρίβεια, πίστευε πως ήταν ακόμη έφηβη και πως η χρονολογία ήταν 1980.

«Έχασα πολλά Χριστούγεννα, οπότε είναι σημαντικό. Είναι απίστευτο το γεγονός αυτό, τόσο για μένα όσο και για άλλους ανθρώπους. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα πήγαινα σε μια ομάδα μελέτης της Βίβλου και ότι θα ξυπνούσα σε ένα νοσοκομείο 60 χρονών», δήλωσε η ίδια σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πρόσφατα.

Το μεγάλο σοκ

Όπως είπε, όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο, το τελευταίο πράγμα που θυμόταν ήταν η τελευταία ημέρα του σχολείου της.

«Έφευγα από το σχολείο και πήγαινα προς το αυτοκίνητό μου. Μόλις είχα δώσει εξετάσεις επειδή αποφοιτούσα από το τελευταίο έτος», είπε.

Επίσης, έμεινε έκπληκτη με την εφεύρεση των υπολογιστών και δεν είχε ιδέα ότι μέσα σε αυτές τις δεκαετίες είχαν αλλάξει πολλοί πρόεδροι των ΗΠΑ.

«Οι τηλεοράσεις είναι πλέον έξυπνες. Η τηλεόραση που θυμάμαι ήταν ένα κουτί που καθόταν στον τοίχο και έπρεπε να σηκωθούμε και να πάμε να αλλάξουμε κανάλι», είπε.

Θυμήθηκε, μάλιστα, ότι μια νοσοκόμα τη ρώτησε:

«Ξέρετε τι μέρα είναι σήμερα, σε ποια χρονιά βρίσκεστε;», με την ίδια να απαντά: «Ναι, το 1980».

«Μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ;», την ρώτησε και πάλι η νοσοκόμα, με την ίδια να λέει: «Ναι, ο Ρόναλντ Ρίγκαν».

Συντετριμμένη έμαθε, επίσης, ότι η μητέρα της και ο πατέρας της είχαν πεθάνει και οι δύο, χρόνια νωρίτερα.

Όταν η Ντενικόλα πήγε να κοιταχτεί στον καθρέφτη, είδε με τρόμο το είδωλο που την κοιτούσε, καθώς ήταν πεπεισμένη ότι ήταν ακόμα έφηβη.

«Η αφύπνιση ήρθε όταν πήγα στην τουαλέτα και κοίταξα στον καθρέφτη. Δεν ήμουν ο εαυτός μου όπως τον θυμόμουν. Ήταν μια γυναίκα 56 ετών».

Η συνειδητοποίηση

Η 60χρονη γυναίκα κρατούσε ημερολόγια σε όλη της τη ζωή – τα οποία διαβάζει από τότε που έχασε τη μνήμη της για να κατανοήσει τη ζωή της.

Λέει ότι διαβάζοντας τα ημερολόγια αισθάνεται σαν να κρυφοκοιτάζει τη ζωή κάποιου άλλου και δεν την αναγνωρίζει ως δική της.

Δεν είναι όλες οι αναμνήσεις καλές και, όπως χαρακτηριστικά είπε, σκίζει σελίδες από τα ημερολόγια από απογοήτευση και αναστάτωση.

Παρά τις εκτεταμένες εξετάσεις, πέντε χρόνια αργότερα, οι γιατροί εξακολουθούν να μην μπορούν να εξηγήσουν τις αιτίες που οδήγησαν στην αμνησία.

Επιπλέον, της είπαν ότι, δυστυχώς, αν οι αναμνήσεις της δεν έχουν επανέλθει σε αυτό το σημείο, πιθανότατα δεν θα επανέλθουν ποτέ.