Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου φέτος θα παραδοθεί από ένα δωμάτιο του παλατιού του Μπάκιγχαμ διακοσμημένο με ένα αναφυτεύσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η διαφορετική φωτογράφιση

Μια εικόνα του μονάρχη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι τον δείχνει να στέκεται μπροστά από το ζωντανό δέντρο, το οποίο διατηρείται σε γλάστρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά την επόμενη χρονιά.

Από τα κλαδιά του κρέμονται φυσικά και βιώσιμα στολίδια, μεταξύ των οποίων ορισμένα από χειροποίητο ξύλο και χαρτί, καθώς και γυάλινα στολίδια, κουκουνάρια και αποξηραμένα πορτοκάλια, μια προφανής αναφορά στην περιβαλλοντική εκστρατεία του βασιλιά.

Με οικολογικό μήνυμα

Είναι η πρώτη φορά που ένα αναφυτεύσιμο δέντρο χρησιμοποιείται ως μέρος της ετήσιας εορταστικής ομιλίας προς το έθνος και την Κοινοπολιτεία. Μετά την εκπομπή εννοείται ότι θα μεταφυτευτεί.

Ο Κάρολος, όπως και η αείμνηστη Βασίλισσα πριν από αυτόν, γράφει τις δικές του χριστουγεννιάτικες ευχές. Η περσινή του ομιλία – η πρώτη του ως μονάρχης – ακολούθησε παρόμοιο πρότυπο με αυτό που είχε καθιερώσει η μητέρα του, συνδυάζοντας προσωπικές σκέψεις με αναφορές σε επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η χριστιανική πίστη.

Φέτος, ο βασιλιάς αναμένεται να καταστήσει τη βιωσιμότητα βασικό σημείο του εορταστικού του μηνύματος, αλλά θα αναφερθεί και σε «ευρύτερα θέματα», σύμφωνα με δημοσιεύματα