Απίστευτες εικόνες έρχονται από τη Γαλλία καθώς τυλίχθηκε στις φλόγες το αθλητικό κέντρο Sportica, στο Gravelines.Το κολυμβητήριο και η καφετέρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη να περιορίσουν τη φωτιά που έχει εξαπλωθεί και στο γήπεδο μπάσκετ.

Οι εικόνες που κατακλύζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι τρομακτικές και με δεδομένο το μέγεθος της καταστροφής είναι ευτυχές πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Τα αίτια της φωτιάς επισήμως παραμένουν άγνωστα όμως σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Bertrand Ringot, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα στην πισίνα.

Η φωτιά επεκτάθηκε στο γήπεδο μπάσκετ.

«Θα πρέπει να ξαναχτίσουμε τα πάντα»

«Είναι μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά και μάλλον θα πρέπει να ξαναχτίσουμε τα πάντα», ανέφερε απογοητευμένος ο δήμαρχος βλέποντας τον άνεμο να βοηθά την εξάπλωση της φωτιάς και δυσκολεύει την πυροσβεστική να την θέσει υπό έλεγχο.

Αργό το απόγευμα η πυρκαγιά περιορίστηκε, αλλά δεν κατασβέστηκε. Εκτός από την πισίνα και την καφετέρια καταστράφηκε το γήπεδο μπάσκετ που φιλοξενεί την ομώνυμη ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Μεγάλες ζημιές/BFM Littoral

Η πόλη έζησε «μια δοκιμασία» βλέποντας μια ιστορία 40 ετών να γίνεται στάχτη.  Η δημοτική αρχή καλεί τους κατοίκους της περιοχής να «μείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά παράθυρα».