Η Σίντι Κρόφορντ σκέφτεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα εν μέσω του «μικρού της cameo» στο «The Crown».

Το σούπερ μόντελ δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το επεισόδιο της 6ης σεζόν, μέρος 2 του δράματος του Netflix εμπνευσμένο από τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας -μια συζήτηση μεταξύ του πρίγκιπα Φίλιππου (Jonathan Pryce) και του πρίγκιπα Ουίλιαμ (Ed McVey), μαζί με μια αναμνηστική φωτογραφία με την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντρέπεσαι»

«Ένα μικρό cameo στο @thecrownnetflix. Ακόμα θυμάμαι έντονα να επισκέπτομαι το παλάτι του Κένσινγκτον για να συναντήσω την Νταϊάνα και έναν έφηβο Γουίλιαμ (που μόλις είχε ανακαλύψει τα «Super Models»)», έγραψε η 57χρονη Κρόφορντ στη λεζάντα του μικρού κλιπ στο Instagram. Στη σκηνή από το επεισόδιο 5, του 2ου μέρους της έκτης και τελευταίας σεζόν του The Crown, στις 14 Δεκεμβρίου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άνοιξε την πόρτα του δωματίου του στον κοιτώνα του στο Ίτον για να ανακαλύψει ότι ο παππούς του είχε κάνει μια επίσκεψη-έκπληξη.

Οι εμπνευστές του The Crown φαντάστηκαν ότι ο Γουίλιαμ είχε κολλήσει  glam φωτογραφίες της Κρόφορντ, της Ναόμι Κάμπελ και της Κλώντια Σίφερ και βρήκε τον πρίγκιπα Φίλιππο να κοιτάζει τις φωτογραφίες των supermodels στον τοίχο του.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ντρέπεσαι! Έχουν ονόματα;» ρώτησε ο Pryce στο ρόλο του Φίλιππου. «Στην εποχή μου ήταν η Ρίτα Χέιγουορθ, η Μπέτι Γκρέιμπλ και η Λάνα Τέρνερ».

Η Κρόφορντ μοιράστηκε επίσης τη σκηνή στο Instagram Story της και αναδημοσίευσε τον φόρο τιμής που απέτισε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα στην 20ή επέτειο του θανάτου της το 2017, προσθέτοντας ένα emoji καρδιάς και περιστεριού.

Photo: Cindy Crawford / Instagram

«Ήμουν νευρική και δεν ήξερα τι να φορέσω»

Στις 31 Αυγούστου 1997, η Νταϊάνα και ο φίλος της, Ντόντι Φαγιέντ, ταξίδευαν με αυτοκίνητο στο Παρίσι με οδηγό και σωματοφύλακα που καταδιώκονταν από παπαράτσι, όταν το όχημά τους προσέκρουσε σε κολώνα στήριξης μιας σήραγγας, αναποδογύρισε και ακινητοποιήθηκε μπροστά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ο Ντόντι και ο οδηγός πέθαναν ακαριαία, ενώ η Νταϊάνα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Ήταν 36 ετών.

Στην επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα πριν από έξι χρόνια, η Κρόφορντ δημοσίευσε μια αναμνηστική φωτογραφία με την πριγκίπισσα και αναφέρθηκε στην ιστορία του ταξιδιού της στο παλάτι του Κένσινγκτον. Η φωτογραφία έδειχνε τις δύο γυναίκες να χαμογελάνε και να φοράνε παρόμοια ρούχα.

«Θυμόμαστε αυτή την εμπνευσμένη γυναίκα σήμερα. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε καλέσει τον αριθμό του γραφείου μου και τηλεφώνησε η ίδια για να με ζητήσει», ξεκίνησε το σούπερ μόντελ το αφιέρωμα στο Instagram το 2017.

«Η βοηθός μου έπαθε σοκ! Τελικά συνδεθήκαμε και με ρώτησε αν την επόμενη φορά που θα ήμουν στο Λονδίνο θα περνούσα για τσάι – νομίζω ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μόλις είχε αρχίσει να παρατηρεί τα μοντέλα και σκέφτηκε ότι θα ήταν μια χαριτωμένη έκπληξη για εκείνον και τον πρίγκιπα Χάρι» συνέχισε. «Ήμουν νευρική και δεν ήξερα τι να φορέσω, αλλά θυμάμαι ότι μόλις μπήκε στο δωμάτιο και αρχίσαμε να μιλάμε, ήταν σαν να μιλούσα με μια φίλη. Ήταν μια κλασική πράξη και έδειξε σε όλους μας πώς πρέπει να είναι μια σύγχρονη πριγκίπισσα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Δείτε το βίντεο

Η μία και μοναδική Νταϊάνα

Η Κρόφορντ είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη συνάντηση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε συνομιλία με την Ναόμι Κάμπελ για μια ζωντανή συνομιλία No Filter with Naomi στο YouTube τον Απρίλιο του 2020.

Η Ναόμι Κάμπελ αναφέρθηκε στην ιστορία του πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα κανόνισε για εκείνη, την Κλόντια Σίφερ και την Κρίστι Τέρλιγκτον να κάνουν έκπληξη στον πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά το σχολείο μια μέρα, όταν εκείνος ήταν περίπου 13 ετών. Το σούπερ μόντελ, 53 ετών σήμερα, ρώτησε την καλεσμένη της αν είχε γνωρίσει και εκείνη τον Ουίλιαμ και αν εκείνος κοκκίνισε όταν συναντήθηκαν.

«Νομίζω ότι ήταν 16 ετών όταν τον γνώρισα», είπε η Κρόφορντ. «Δεν θυμάμαι, αλλά κοιτάξτε, εγώ κοκκίνισα. Έτρεμα τόσο πολύ όταν συνάντησα την πριγκίπισσα Νταϊάνα και όταν βρέθηκα στο παλάτι του Κένσινγκτον και είδα πόσο προσγειωμένη ήταν ηρέμησα –δεν ξέρω αν ήταν έτσι επειδή υπάρχει το πρωτόκολλο, υποθέτω, ότι επειδή δεν είμαι Αγγλίδα, δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα» εξήγησε.

Η Κρόφορντ πρόσθεσε ότι η Νταϊάνα την έκανε να νιώσει τόσο ευπρόσδεκτη που ήταν σαν να «πήγαινε στο σπίτι ενός φίλου».

«Φορούσε τζιν και ένα κασμιρένιο πουλόβερ και αυτή η ατμόσφαιρα ήταν πολύ χαλαρή. Οπότε και εγώ ήμουν μάλλον λίγο άβολα, αλλά ήταν γλυκιά η αίσθηση της συνάντησης. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα και μια υπέροχη ανάμνηση» είπε για τις αναμνήσεις της.

*Με στοιχεία από people.com