«Θολό» παραμένει το τοπίο στην υπόθεση θανάτου του χάσκι, στην Αράχωβα, καθώς το πόρισμα του πραγματογνώμονα που κάνει λόγο για επίθεση από άλλα ζώα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με φιλοζωικές οργανώσεις και όχι μόνο να το αντιμετωπίζουν -τουλάχιστον- με δυσπιστία.

Το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφέρει ότι ο θάνατος του σκύλου δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, αντίθετα η φύση των τραυμάτων του παραπέμπει σε επίθεση από άλλο ζώο ή ζώα.

«Πρόωρο και κατευθυνόμενο»

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, σχολιάζοντας (το πρωί στην ΕΡΤ) το πόρισμα του κ. Παπαϊωάννου, το χαρακτήρισε «πρόωρο και κατευθυνόμενο».

Η κ. Πουλτίδου στις δηλώσεις τις υποστήριξε ότι σκοπός του πορίσματος ήταν «να καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας» εν μέσω εορταστικής περιόδου, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως έχει ήδη καταθέσει όσα στοιχεία και μαρτυρίες έχει για το περιστατικό, ανάμεσά τους και το όνομα του ατόμου που ο Σύλλογος έχει υποδείξει ως δράστη της επίθεσης.

Όπως μεταδίδεται, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των ζώων φέρονται να έχουν καταθέσει και μήνυση κατά του δράστη, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του ατόμου που κατονομάζει ως τον άνθρωπο που κακοποίησε τον άτυχο Όλιβερ.

Τα στοιχεία που έχει ο κηδεμόνας του χάσκι

Την εκδοχή για την εμπλοκή αγέλης άγριων ζώων που είχε διαρρεύσει και πριν από αρκετές ημέρες είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή η πλευρά του κηδεμόνα του Όλιβερ. Ο καθηγητής κτηνιατρικής που προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος από τις φιλοζωικές οργανώσεις επιβεβαίωσε την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που έκανε λόγο για άγρια κακοποίηση του ζώου από αιχμηρό αντικείμενο και όχι τραύματα από ζώα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του «Μπαμ στο ρεπορτάζ», έχει θέσει υπόψη των Αρχών στοιχεία τα οποία οδηγούν προς ένα συγκεκριμένο άτομο, που ενδεχομένως εμπλέκεται στον θάνατο του σκύλου. Η δικηγόρος του, μιλώντας στην ίδια πηγή, ανέφερε πως «συγκάλυψη μπορεί να υπάρχει, όχι φυσικά από όλη την Αράχωβα, αλλά από δύο- τρία άτομα τα οποία τυχαίνει να γνωρίζουν ή να άκουσαν κάτι και δεν προτίθενται να το καταθέσουν επισήμως, επειδή θα διαταραχθούν οι προσωπικές, οικογενειακές και οικονομικές σχέσεις τους. Δεν θα την πληρώσει όμως ένα ολόκληρο χωριό για ένα διεστραμμένο τύπο».

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί και η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, που μεταδόθηκε ότι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνδρομή και από πραγματογνώμονα του εξωτερικού.

Η εισαγγελία στο μεταξύ, φέρεται να περιμένει και το πόρισμα του κτηνιάτρου που έχει ορισθεί ως τεχνικός σύμβουλος από τον κηδεμόνα του χάσκι και εν συνεχεία θα αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες.