Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει πια να είναι σύμπτωση. Πανσερραϊκός, Κηφισιά, Παναιτωλικός και τώρα ξανά Πανσερραϊκός.

Η ΑΕΚ δεν μαθαίνει από τα παθήματά της και στις Σέρρες αυτοκτόνησε για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν, μένοντας στο 2-2 με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία για τη 15η αγωνιστική της Super League αν και είχε το ματς στα χέρια της.

Η Ενωση προηγήθηκε δύο φορές, δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι ούτε όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ ο Πανσερραϊκός και δέχθηκε την ισοφάριση από άλλο ένα μεγάλο λάθος του Αθανασιάδη που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Θυμιάνης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Σερραίους αφού πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ που θα κάνει μαύρα Χριστούγεννα με δεύτερη σερί «χοντρή» γκέλα.

Αν και ο αγωνιστικός χώρος ήταν τραγικός, ο ρυθμός στο ματς ήταν καλός από το ξεκίνημα και στο 16′ ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ.

Ο Τσούμπερ, που ήταν και ο κορυφαίος του ματς για την Ενωση, έκανε δυνατό σουτ, ο Κατσίκας απέκρουσε, με τους Γκαρσία, Ελίασον να προσπαθούν για το ριμπάουντ και την μπάλα να στρώνεται στον Ρότα που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα με το στήθος.

Μετά το γκολ ο Πανσερραϊκός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη του ευκαιρία βρήκε την ισοφάριση.

Ο Μούργος έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Μουκουντί έχασε τον Θυμιάνη που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ αφού η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ πριν απ’ το ημίχρονο και το βρήκε αφού πρώτα έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Ελίασον και Τσούμπερ. Ο Γαλανόπουλος έδωσε στον Τσούμπερ, εκείνος «έσπασε» δίπλα για τον Γκαρσία που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2 στο 45′.

Οι ισορροπίες του ματς φάνηκε να αλλάζουν οριστικα στο 65′ όταν ο Μπέργκστρομ ανέτρεψε τον Γκαρσία ενώ εκείνος έβγαινε σε τετ α τετ και αποβλήθηκε. Και ενώ κανείς θα περίμενε πως αυτή η εξέλιξη θα έκοβε τα πόδια των γηπεδούχων, μόνο αυτό δεν συνέβη.

Ο Πανσερραϊκός έφερε σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ με στημένες φάσεις και η ΑΕΚ αφού έπαιξε με τη φωτιά… κάηκε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόμας σημάδεψε δοκάρι με τρομερό σουτ, αλλά όσοι πίστεψαν ότι η ΑΕΚ τη γλίτωσε, διαψεύστηκαν δευτερόλεπτα αργότερα.

Από σέντρα στην περιοχή των Κιτρινόμαυρων, ο Αθανασιάδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μετά το τέλος του ματς, ο Αλμέιδα εμφανίστηκε μάλλον σοκαρισμένος στις δηλώσεις του τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν λέξεις να εξηγήσουν αυτό που έγινε. Ισως αυτή η διακοπή θα μας κάνει καλό και θα δούμε πώς θα ξεκινήσουμε το 2024.

Αυτή η ομάδα είναι εδώ και 1,5 χρόνο που κάνει προπόνηση μαζί. Ξανακάναμε τα ίδια λάθη και πρέπει να δούμε τι μας έλειψε για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει να σκεφτώ καλά».

Από την άλλη, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες του, ενώ πανευτυχής ήταν και ο Θυμιάνης που αποκάλυψε μάλιστα ότι στο παρελθόν φλέρταρε με μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Πανσερραϊκός: Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τομάς), Μούργος (80′ Μπάιροβιτς), Χατζηστραβός (65′ Γκοτζαμανίδης), Αλεκσιτς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60′ Μάνταλος), Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ (78′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία.