Θολό είναι το τοπίο γύρω από το μαρτυρικό θάνατο του σκύλου στην Αράχωβα, εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία των ερευνών από την Ελληνική Αστυνομία.

Και αυτό γιατί 23 ημέρες μετά το θάνατο του άτυχου χάσκι, παραμένουν ασαφείς τόσο οι συνθήκες θανάτου του Όλιβερ, όσο και το αν εμπλέκεται ανθρώπινος παράγοντας.

Καταγγελίες για ένα πρόσωπο

Όπως σημείωσε η δικηγόρος και εκπρόσωπος των φιλοζωικών οργανώσεων Ανθούλα Ανάσογλου, οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί μιλούν για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που πιθανόν να είναι ο κακοποιήτης του Όλιβερ.

Σύμφωνα με την ίδια, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει ταυτοποιηθεί. «Όλα τα άτομα μιλούν για συγκεκριμένο άτομο, για το ίδιο άτομο. ‘‘Φωτογράφισαν’’ το ίδιο άτομο. Όλα δείχνουν το ίδιο άτομο και εξηγούν τους λόγους» σημείωσε.

«Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τί τον οδήγησε σε μία τέτοια πράξη και βασάνισε μία αθώα ψυχή» πρόσθεσε μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος.

«Άνθρωπος έκανε τη δουλειά»

«Το λέμε όλοι ξεκάθαρα ότι είναι άνθρωπος. Το λέμε από την αρχή και το λέει και η κτηνιατρική έκθεση», συμπληρώνει η κυρία Ανάσογλου.

Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης της κτηνιάτρου που εκπόνησε την πρώτη έκθεση, Νίκος Γιαννέτσος, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως το χάσκι κακοποιήθηκε βάναυσα και πως υπάρχει ανθρώπινη εμπλοκή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να μας πείσει, να μας αλλάξει, ότι έχει γίνει κάτι άλλο. Άνθρωπος έκανε τη δουλειά. Τέλος. (…) Από την πρώτη ματιά μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτήν την υπόθεση. Από το τι συνέβη και πώς συνέβη» τόνισε.

Σίγουροι οι γιατροί

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα δηλώνει σίγουρη για τα όσα έγραψε στην έκθεσή της, έκθεση η οποία επιβεβαίωσε και καθηγητής κτηνιατρικής, όπως τονίζει ο συνεργάτης της, προσθέτοντας ότι έχουν βρει και «το πώς και το γιατί» της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα.

«Εμείς έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας τόσο καλά και με το παραπάνω που ας έρθει ο καλύτερος καθηγητής του κόσμου, δε θα αλλάξει τίποτα. (…) Ιατρικά είμαστε ένα εκατομμύριο τοις εκατό βέβαιοι για ό,τι είπαμε και κάναμε και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα» ανέφερε.

«Προσθέτω δε, ότι τώρα τελευταία, μετά από έρευνα, έχει βρεθεί και ο τρόπος και γιατί και πώς. Τα έχουμε στην κατοχή μας, δεν τα ανακοινώνουμε. Είναι σίγουρο και βέβαιο και ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει», συμπληρώνει ο συνεργάτης της.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της είναι αρκετά, με τον φάκελο να έχει σταλεί στην εισαγγελία για να προχωρήσει η προανάκριση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., δε φαίνεται να προκύπτει ανθρώπινη παρέμβαση στην περίπτωση του Όλιβερ.

«Όλες οι ενδείξεις δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο»

Ο Αντώνης Ζαπάντης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τις έρευνες. Κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με άνθρωπο. Η αγριότητα της πράξης δεν μας αφήνει ενδείξεις για άλλα ζώα» υποστήριξε ο κ. Ζαπάντης.

«Ο σοδομισμός μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, όπως σούβλα ή βέργα αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού συμβούλου και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Όλες οι ενδείξεις όμως, δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο» πρόσθεσε.