Πορεία στη Σαλαμίνα για την γυναικοκτονία της 43χρονης, πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου φεμινιστικές συλλογικότητες.

Η 43χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο σπίτι της, στις 5 Δεκεμβρίου, στην οδό Αίαντος 8, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Έφερε τραύματα στο στήθος, ενώ στο σημείο που βρέθηκε νεκρή εντοπίστηκαν δύο κάλυκες.

Γείτονες της γυναίκας ειδοποίησαν την αστυνομία γύρω στις 9:30 το πρωί, αφού άκουσαν φασαρία και στη συνέχεια πυροβολισμούς. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφο της, έναν 70χρονο άντρα, για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Έτσι, οι αστυνομικοί της πρότειναν – και δέχτηκε – να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει, να το ενεργοποιήσει. Επιπλέον, την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου συγκατοικούσε με τον σύντροφό της. Η 43χρονη τις τελευταίες μέρες έμενε με τη μητέρα της.

Ο 71χρονος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που την εκτέλεσε εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα, υποστηρίζοντας ότι διέπραξε το έγκλημα λόγω «ερωτικής αντιζηλίας».

Προφυλακιστέος ο 71χρονος γυναικοκτόνος

Ο 71χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην απολογία του φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσε τη σύντροφό του για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η οικογένεια της 43χρονης υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι ο 71χρονος τη σκότωσε επειδή του ζήτησε να βρει δουλειά έπειτα από χρόνια που ήταν άνεργος και τον συντηρούσαν.

Σε ερώτηση των αστυνομικών γιατί σκότωσε την 43χρονη, είπε πως πήγε στο σπίτι την Παρασκευή και την βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε και έτσι αποφάσισε να την σκοτώσει.

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει» είπε ο 71χρονος.