Έντρομοι οι Τούρκοι βουλευτές είδαν μπροστά στα μάτια τους τον βουλευτή του ισλαμιστικού Κόμματος Ευτυχίας (SP) Χασάν Μπιτμέζ να καταρρέει την ώρα που μιλούσε από το βήμα.

Ειδικότερα, ο 53χρονος βουλευτής, ο οποίος πάσχει από διαβήτη, έπεσε προς τα πίσω καθώς ολοκλήρωνε την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Βουλής, σε μια στιγμή που απαθανάτισαν οι κάμερες.

Εκείνη τη στιγμή, αμέσως οι βουλευτές έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ενώ όσοι είχαν ιατρική ιδιότητα έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον Μπιτμέζ. Οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μετά από 10 λεπτά ο ασθενής βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φορείο.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Μπιτμέζ μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Μπίλκεντ.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Τεμέλ Καραμολάογλου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η υγεία του Μπιτιμέζ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο και ζήτησε να προσευχηθει ο κόσμος για την ανάρρωσή του.

Μη πληροφορίες από Sabbah, Ηurriyet