Ένα σοκαριστικό βίντεο, με τον Ισραηλινό όμηρο Σαχάρ Μπαρούχ, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Ο 25χρονος απήχθη από τους άντρες της ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο κιμπούτζ Μπεέρι, μαζί με τη γιαγιά και τον μικρότερο αδερφό του.

Ο ίδιος επέζησε τότε, ωστόσο ο αδερφός και η γιαγιά του δολοφονήθηκαν. Τώρα ούτε αυτός βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση.

Στην περιγραφή του βίντεο, η Χαμάς αναφέρει πως οι Ισραηλινές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποιήσαν επιχείρηση για να τον απελευθερώσουν, όμως αυτή απέτυχε και στο τέλος ο Μπαρούχ σκοτώθηκε. Μάλιστα, παρουσιάζουν μια ανατριχιαστική εικόνα του ίδιου να είναι πεσμένος στο έδαφος, με το σώμα και το πρόσωπό του να είναι παραμορφωμένα.

Οι Ισραηλινοί, από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι εκπρόσωπος του στρατού επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής την οικογένεια και την ενημέρωσε για τη δημοσίευση του βίντεο.

«Οι καρδιές μας συμπονούν την οικογένεια του Μπαρούχ, ο οποία απήχθη βάναυσα από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ψυχολογική τρομοκρατία και να συμπεριφέρεται με απάνθρωπο τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά σε «θάνατο του 25χρονου», ωστόσο επισημαίνεται πως η Χαμάς δημοσιεύει τέτοια βίντεο και στοιχεία για να τρομοκρατήσει ψυχολογικά τους Ισραηλινούς.

Δείτε το βίντεο με τις σκληρές εικόνες