Μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση δημιούργησε ένας φοιτητής από τον Βόλο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ο ρυθμός του τραγουδιού είναι ραπ και η παραγωγή δική του.

Συγκεκριμένα ο φοιτητής θέλησε να δημιουργήσει το δικό του τραγούδι με μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, με ραπ ρυθμό, αλλά και δική του παραγωγή, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, καθώς και εικόνας, που έχει «ντύσει» το video clip, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Μήνυμα ελπίδας

Το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας, της ψυχής που δεν θα λυγίσει και θα κερδίσει, της αλληλεγγύης που θα επικρατήσει, «χωρίς κανείς να φάει από κάτω» θέλει να δώσει ο 19χρονος φοιτητής από τον Βόλο με το τραγούδι του.

Απέναντι σε όσα δεινά έχουν κατακλύσει την τελευταία περίοδο συνανθρώπους μας, σε αρκετές γωνιές της Ελλάδας, από πυρκαγιές μέχρι πλημμύρες, δίπλα σε κάθε άλλη ανάγκη ή προσωπικό πρόβλημα βιώνει ο καθένας.

Βιώνοντας τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του, όπως και άγνωστοι άνθρωποι τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Μαγνησία, Εύβοια, Έβρο κ.α., καθώς και τις ανεπανόρθωτες ζημιές από τις πλημμύρες σε διάφορες γωνιές της Θεσσαλίας, ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί, με στίχους, πρωτότυπη μουσική σύνθεση, με ραπ ρυθμό, αλλά και δική του παραγωγή, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, καθώς και εικόνας με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Καταγράφοντας παράλληλα με ευαισθησία, την καθημερινή κατάσταση που και ο ίδιος αντιμετωπίζει στο πλαίσιο των σπουδών και των δυσκολιών του, δεν τον αφήνει ανεπηρέαστο η κατάσταση του αδελφικού του φίλου, που πονά για τους λόγους του, αλλά και της κοπέλας του όπως και της οικογένειάς του, που προσπαθούν ο καθένας απ΄ την πλευρά του.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews.gr, ο νεαρός καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «KTSS», συνεχίζοντας τις σπουδές μουσικής τεχνολογίας, με σκοπό να γίνει μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης, δημοσιοποιεί για πρώτη φορά στοιχείο της δουλειάς του, που υλοποιεί παράλληλα και στο πλαίσιο των όποιων πρακτικών εργασιών, στη διάρκεια των σπουδών του.