Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας, η διαφορά του από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου είναι πολύ μικρή, όμως για τους Πράσινους είναι σημαντικό που διατηρούν αυτή την πρωτιά έως εδώ στη σεζόν. Και με δεδομένο πως πλέον πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος και θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις, αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να παραμείνουν εκεί όσο θα πλησιάζουμε προς το φινάλε. Σε ένα πρωτάθλημα που όλα δείχνουν πως θα κριθεί – όπως και πέρσι – στη διαδικασία των play offs. Αλλά είναι πιθανό φέτος να έχουμε περισσότερες ομάδες στη… μάχη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει θέσει συγκεκριμένη προτεραιότητα όσον αφορά τον Ιανουάριο και την ενίσχυση της ομάδας. Και αυτή έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας. Εκεί που αντιμετωπίζεται το μεγάλο πρόβλημα μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάγκνουσον, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν, με την απουσία του Πάλμερ-Μπράουν, που ήδη έχει χάσει πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά και με το γεγονός πως και ο Γεντβάι βγάζει συχνά – πυκνά προβλήματα.

Την Κυριακή έπαιξε και πάλι ο Αράο σαν στόπερ και είναι αλήθεια πως ο Βραζιλιάνος ανταποκρίνεται με επιτυχία στη θέση. Ομως δεν είναι ο… φυσικός του χώρος. Στον Παναθηναϊκό έχει γίνει ήδη προεργασία για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τη διοίκηση υπάρχει η διάθεση ακόμα και για αγορά παίκτη, αν ο Γιοβάνοβιτς κρίνει πως χρειάζεται.

Οι δύο

Από ‘κει και πέρα, για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ήδη υπάρχουν δύο… εσωτερικές μεταγραφές. Που αρχίζουν και αποδίδουν βάσει της αληθινής αξίας που έχουν. Ο ένας είναι φυσικά ο Αϊτόρ, ένας παίκτης που έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό και που ο χρόνος που πέρασε έμοιαζε με… αιώνας και για εκείνον και για την ομάδα. Μπορεί όταν έμπαινε δειλά – δειλά και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς να είχε μεγάλη διαφορά από τον «αληθινό» παίκτη που είχαμε θαυμάσει όλοι, πλην όμως πλέον φαίνεται να βρίσκει για τα καλά τον εαυτό του.

Εκτός του Αϊτόρ, στον Παναθηναϊκό βλέπουν και την αγωνιστική άνοδο του Τόνι Βιλένα. Ο έμπειρος μέσος ήρθε στους Πράσινους ως μια επιλογή από το πάνω ράφι, παίκτης με μεγάλη εμπειρία από το διεθνές ποδοσφαιρικό επίπεδο και με πολλές παραστάσεις. Οι Πράσινοι και κυρίως ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς περίμεναν πως θα αρχίσει κάποια στιγμή να αποδίδει με βάση τις αληθινές του δυνατότητες. Και στα δύο τελευταία παιχνίδια, τόσο με τη Βιγιαρεάλ που μπήκε αλλαγή και είχε την ασίστ για το γκολ του Ιωαννίδη, όσο και με τον ΟΦΗ που έπαιξε σε όλο το ματς, έδειξε πως πλέον προσαρμόζεται για τα καλά στα «θέλω» του προπονητή και της ομάδας. Με τρεξίματα, με «πάτημα» και στις δύο περιοχές, με απειλές για την αντίπαλη εστία, με δημιουργία. Ενα σύγχρονο box to box χαφ όπως τον είχε στο μυαλό του ο Γιοβάνοβιτς όταν τον αποκτούσε.