Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας από την άγρια δολοφονία της 43χρονης από τον 71χρονο σύντροφό της στην περιοχή Αμπελάκια.

Η γυναικοκτονία έγινε νωρίς το πρωί της Τρίτης (5/12) στην οδό Αίαντος. Ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα μέσα στο σπίτ της με καραμπίνα, την οποία βρήκε από κάποιον που εργαζόταν σε λαϊκή του νησιού. Στη συνέχεια, πήγε ατάραχος για καφέ στο Κερατσί, όπου και συνελήφθη.

Είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία

Τις άγνωστες κινήσεις και τα άρρωστα σχέδια του καθ’ ομολογίαν δράστη φέρνει στο «φως» το Live News. Όπως φαίνεται, ο 71χρονος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία, μετά τον τελευταίο άγριο καυγά με τη 43χρονη, ενώ αφού τη σκότωσε φέρεται να προσπάθησε να σηκώσει χρήματα με την τραπεζική της κάρτα.

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στο Κερατσίνι, την περασμένη Παρασκευή τού είπε ότι η σύντροφός του τον απάτησε και χθες τον είδε να κάθεται σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό και να πίνει τον καφέ του.

«Ήρθε στο μαγαζί και μου είπε να πάω να του βγάλω λεφτά από την κάρτα και να πάω να πληρώσω την ασφάλεια. Μου είχε δώσει μάλλον λάθος κωδικό και  “έφαγε’’ την κάρτα το μηχάνημα. Μου λέει “ωχ τώρα τι θα κάνουμε;’’. Του λέω “εντάξει, θα τα βρούμε’’».

Ο δράστης δεν του είπε το παραμικρό για το έγκλημα. Κάθισε και άρχισε να συζητάει σε ένα από τα τραπέζια. Όπως δείχνουν οι εικόνες, που εξασφάλισε η εκπομπή, παρέμεινε στο κατάστημα τουλάχιστον για 2,5 ώρες.

Το ρολόι στην κάμερα ασφαλείας δείχνει 08:00 το πρωί και στα πλάνα στις 10:36 φαίνεται ο 71χρονος όταν πια έχει φορέσει το μπουφάν του και παίρνει τον δρόμο της εξόδου.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και παραδέχτηκε το στυγερό έγκλημα, ωστόσο φάνηκε αμετανόητος.

Με κυνισμό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «ήταν με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να τη σκοτώσω».

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί δεν προτίμησε να χωρίσει, έκπληκτοι τον άκουσαν να λέει: «Γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει; Πώς μου το έκανε αυτό; Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο».

«Ανοίγουν» τα τηλέφωνα δράστη και θύματος

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» αποκάλυψε στο LIVE NEWS ότι το κινητό που είχε μαζί του ο 71χρονος άντρας ήταν το κινητό που είχε πάρει από τη σύντροφό του την Παρασκευή (1/12), δύο ημέρες πριν τη δολοφονήσει.

Ο λόγος που το πήρε ήταν για να ελέγξει τα μηνύματα της. Όταν έφυγε, οι Αρχές τον βρήκαν από το σύστημα εντοπισμού στίγματος του δικού του τηλεφώνου.

Τώρα, οι Αρχές θέλουν να δώσουν απαντήσεις για ένα τρίτο πρόσωπο, που είπε πως τον είδε μαζί με τη 43χρονη την Παρασκευή και ισχυρίστηκε πως δεν τον γνώριζε αλλά τον είδε για πρώτη φορά εκεί.

Ερευνούν λοιπόν, εάν ανάμεσα στην Παρασκευή και την ημέρα της δολοφονίας υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ δράστη και θύματος, κάτι που θα προκύψει από τα κινητά τους, και εάν υπήρξε κάποια αποτρεπτική κίνηση από το άγνωστο τρίτο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης (6/12) με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά και ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (8/12).

Σύμφωνα μάλιστα, με τις πληροφορίες κανένας δικηγόρος δεν θέλει να τον αναλάβει.

Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Η 43χρονη στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει τον 71χρονο στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση.

Όπως ανέφερε η ίδια στους αστυνομικούς, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 22:40, ο άνδρας τη χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε στο σπίτι όπου διέμενε με τον 15χρονο γιο της.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στην καταγγελία της υποστήριζε ότι ο σύντροφός της, χτύπησε την ίδια αλλά και το 15χρονο παιδί της. Απείλησε πως θα την σκοτώσει, και στη συνέχεια πήρε το κινητό της και το αυτοκίνητό της και έφυγε.

«Μετά το ξύλο, της πήρε το αμάξι και το κινητό, μάλλον το ήθελε για να φωνάξει βοήθεια, και μετά ξαναγύρισε και άκουσα την κοπέλα να φωνάζει. Εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι», είπε ένας γείτονας.

Τότε, οι αστυνομικοί την είχαν ενημερώσει για την εφαρμογή «panic button» και την εγκατέστησαν στο κινητό της τηλέφωνο, ωστόσο, το μοιραίο πρωινό της Τρίτης η γυναίκα δεν πρόλαβε την χρησιμοποιήσει.

«H γυναίκα είχε την εφαρμογή στο κινητό της και είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους αστυνομικούς είτε να ενημερωθούν αν τον δουν κοντά στην περιοχή ή να ενεργοποιηθεί το panic button», ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.