Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς της 43χρονης, που έπεσε νεκρή από το χέρι του συντρόφου της μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στη Σαλαμίνα.

Ο 71χρονος, που την πυροβόλησε και τη σκότωσε, εμφανίζεται προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι «της άξιζε» να πεθάνει αφού τον απάτησε.

Φανερά συγκινημένη και σοκαρισμένη, η αδερφή της 43χρονης μίλησε στο Live News, εξιστορώντας τα όσα εφιαλτικά βίωνε το θύμα δίπλα στον δράστη.

«Ήταν μια ηρωίδα»

«Αυτή η γυναίκα ήταν μια ηρωίδα μάνα η οποία είχε έναν αγώνα μπροστά της ατελείωτο, αυτό το παιδί ήταν αγκιστρωμένο πάνω της και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις, έναν πολύ καλό πατέρα το παιδί, με αγώνα και ο πατέρας δίπλα στο παιδί, σε όλα, πάντα, τώρα τραβάει και αυτός τον δικό του σταυρό», είπε σχετικά με το παιδί 43χρονης, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι η μητέρα μου που αντίκρυσε αυτό το θέαμα, με τα ματάκια της το είδε γιατί αυτή βρήκε την αδερφή μου, και αυτό το παιδάκι που θα μείνει ξεκρέμαστο σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Η μαμά του είναι αναντικατάστατη, αυτό έχω να πω, τίποτε άλλο», πρόσθεσε.

«Δεν είχαμε κάποια εικόνα»

«Εγώ με τη μητέρα μου δεν είχαμε κάποια εικόνα. Η Γωγώ μας δεν ήθελε… προφανώς ντρεπόταν, ήταν ένα παιδί που γενικώς δε θα το έβγαζε προς τα έξω αν δεν το έφτανε στο τέρμα. Μπορεί να είχε συμβεί, αλλά δε μας είχε ενημερώσει για τη σοβαρότητα μιας κατάστασης που θα έπρεπε να κινηθούμε άμεσα», συμπλήρωσε η ίδια.

Μιλώντας για το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, που ο άνδρας χτύπησε την αδερφή της, την απείλησε και την έβρισε στο σπίτι όπου διέμενε με τον 15χρονο γιο της, ανέφερε: «Αυτό που έγινε την Παρασκευή το βράδυ, έφτασε στο σημείο να φοβηθεί τόσο πολύ για να πάει να ζητήσει βοήθεια στη μητέρα μου και να πάρουν την αστυνομία… Οι άνθρωποι είπαν ότι δεν είχαν περιπολικό, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και θα έπρεπε να πάει η ίδια από εκεί να καταγγείλει το περιστατικό. Τους είπε ότι δεν μπορεί να πάει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει».

Και συμπλήρωσε: «Την πήρε η μαμά μου, την πήγε στο Κέντρο Υγείας να της περιθάλψουν το πόδι. Έπρεπε να τη δει ιατροδικαστής, θα κινούσαμε τις διαδικασίες. Η πρώτη φάση ήταν να δοθεί κατάθεση για να γίνει κάποια μήνυση, για να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία. Αφού δε δέχτηκαν να συμβεί αυτό την Παρασκευή, έγινε το Σάββατο το πρωί. Πήγε η αδερφή με τη μητέρα μου και έδωσε την κατάθεση που έπρεπε να δώσει».

«Δεν είχε δουλειά και τον συντηρούσε»

Στη συνέχεια η αδερφή του θύματος, αποκάλυψε ότι ο δράστης υπήρχε στη ζωή της 43χρονης γυναίκας επτά χρόνια. Ωστόσο, τον γνώρισε καλύτερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όταν πήγαν να μείνουν στη Σαλαμίνα μαζί.

«Δεν θα σας πω ότι θεωρούσα ότι ήταν το ιδανικό άτομο, αλλά από την στιγμή που η ίδια δεν είχε εκφράσει κάτι και το παιδί δεν είχε εκφράσει κάτι, δεν είχα λόγο στις προσωπικές επιλογές. Το μόνο μελανό σημείο που υπήρχε ήταν ότι δεν είχε δουλειά. Ζούσαν από τα πενιχρά έσοδα της αδερφής μου και τη βοήθεια τη δική μου και της μητέρας μου. Δεν επιθυμούσε ούτε καν να βγάλει μια σύνταξη. Μόνο όταν τον καλούσε κάποιος θα πήγαινε για δουλειά και τα έσοδα που είχε, δεν τα διέθετε καν στο σπίτι», εξομολογήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 71χρονος είχε βολευτεί στο σπίτι και δεν ήθελε να φύγει με τίποτα από αυτό.

«(Η αδερφή μου) έκανε προσπάθειες μεγάλες τις τελευταίες ημέρες να του μιλήσει, για να λήξει εκεί το ζήτημα. Αυτός είχε μια άρνηση στο να φύγει. Τις τελευταίες ημέρες είχε ξεφύγει η κατάσταση… Του είχε πει ότι “από την στιγμή που δεν εργάζεσαι, δεν μπορώ να σε συντηρώ’’».

«Μαμά με σκοτώνει»

Στο Live News μίλησε επίσης η μητέρα του θύματος, που αντίκρισε την κόρη της νεκρή. Όπως κατήγγειλε, όταν πήρε το βράδυ της Παρασκευής (1/12) την αστυνομία τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια, εκείνοι της είπαν να πάρει την 43χρονη και να μετάβουν στο τμήμα για να κάνουν μήνυση.

Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις της να πάνε στο σπίτι της κόρης της, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν.

«Με πήρε την  Παρασκευή και μου είπε “μαμά με σκοτώνει’’. Πήρα την αστυνομία και τους είπα να με βοηθήσουν γιατί δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όταν πήγαινα σπίτι. Μου είπαν να πάρω την κόρη μου και να την πάω από εκεί να κάνει μήνυση. Μετά τους ξαναπήρα αλλά πάλι αρνήθηκαν να παρουσιαστούν», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Πήγα εκεί και είδα το παιδί μου με χτυπήματα στα πόδια και τον μικρό να κλαίει. Τους πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο αστυνομικός υπηρεσίας εκείνο το βράδυ δεν έκανε καν τον κόπο να πάει κοντά να δει σε τι κατάσταση είναι το παιδί. Του είπα πως έχει σπασμένα τα πόδια του και μου είπε να πάμε σε νοσοκομείο και μετά να κάνουμε μήνυση. Πήγα στο Κέντρο Υγείας, το τακτοποίησα, και την επόμενη μέρα πήγαμε πάλι το Α.Τ. Εκεί ο διοικητής με την υπαστυνόμο μας φέρθηκαν άψογα. Έφυγαν τα περιπολικά αλλά δεν τον εντόπισαν».

Όταν η μητέρα της 43χρονης ρώτησε την αστυνομία εάν θα πρέπει να έχουν μία κάλυψη, έλαβε την απάντηση να πάωε να μείνουν κάπου αλλού.

«Εκείνοι δηλώσαν πως μας έδωσαν χαρτί για να πάει το παιδί σε δομή, αλλά εμείς δεν πήραμε ποτέ κάποιο χαρτί ούτε υπάρχει δομή στη Σαλαμίνα. Ποτέ δεν περίμενα πως θα γύριζα από τον γιατρό και θα έβλεπα το παιδί μου νεκρό σκεπασμένο με μία κουβέντα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και αυτός πήρε και την τσάντα της και το κινητό του μικρού», κατέληξε.