Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από το τραγικό λάθος του διαιτητή, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ο οποίος στο 6ο λεπτό έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι του Γκατσίνοβιτς πάνω στον Οντουμπάζιο, η ΑΕΚ επικράτησε του Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0 για την 13η αγωνιστική της Super League, χάρη στο γκολ του Ντομαγκόι Βίντα στο 59ο λεπτό.

Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή αλλά ο Άρης είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Οντουμπάτζο ξέφυγε από τον Γκατσίνοβιτς με τον Άγγλο ακραίο μπακ να επιχειρεί το σουτ από διαγώνια θέση αλλά την μπάλα να καταλήγει στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων.

Βέβαια στη συγκεκριμένη φάση ο Αλ Χακίμ έκανε τα στραβά μάτια όπως και ο Φαν Μπέκελ στο VAR αγνοώντας την παράβαση του Σέρβου πάνω στον παίκτη του Άρη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 18′, ο οποίος εξαπέλυσε μία «βολίδα» αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά και με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αποτρέποντας το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Σολυαϊμάνοφ αλλά το σουτ του Ρώσου κατέληξε πολλά μέτρα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με φάση των φιλοξενούμενων με τον Οντουμπάτζο να κλέβει την μπάλα από τον Γκατσίνοβιτς και τον Μορόν να σημαδεύει εκτός εστίας.

Σκόραρε με τον Βίντα

Το δεύτερο 45λεπτο κύλησε λίγο-πολύ όπως το πρώτο με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα πόδια της και τον Άρη να προσπαθεί να χτυπήσει με κάποια μακρινή μπαλιά. Στο 59′ ο Μάνταλος εκτέλεσε τον κόρνερ και ο Βίντα ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κούεστα κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια ο Αλμέιδα άλλαξε τη μεσοεπιθετική του γραμμή και έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν πάλι με τον Οντουμπάτζο στο 75′ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερο ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ έχοντας το προβάδισμα οπισθοχώρησε με την ομάδα του Μάντζιο να προσπαθεί να φέρει το ματς στα ίσα αλλά να μην καταφέρνει τελικά να αλλάζει κάτι στο ματς.

Πλέον η Ένωση βρίσκεται στην 2η θέση με 30 βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε στην 5η με 20.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι), Μάνταλος (64′ Πισάρο), Τσούμπερ (64′ Πόνσε).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81′ Μενέντεθ), Τζούρασεκ (63′ Πάρδο), Παναγίδης (59′ λ. τρ. Μόμπεργκ-Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81′ Σαμόρα), Μορόν.