Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Ναύπακτο με δύο 13χρονους μαθητές που εδώ κι έναν μήνα μέσω μιας εφαρμογής είχαν δημιουργήσει και διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους.

Σύμφωνα με το Star τα θύματα των δύο 13χρονων είναι έξι κορίτσια. Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν ο διευθυντής του γυμνασίου πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την καταγγελία μαθητές της Β’ γυμνασίου δημιουργούσε μέσω της εν λόγω εφαρμογής γυμνές φωτογραφίες μαθητριών, τις οποίες έδειχναν σε άλλους μαθητές του σχολείου.

Μάλιστα ένας πατέρας που έμαθε για τις φωτογραφίες υπέβαλλε μήνυση και η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, τους δύο 13χρονους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων.

Οι δύο 13χρονοι παραδέχτηκαν τη διακίνηση των γυμνών φωτογραφιών και στην έρευνα στα κινητά τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν 18 φωτογραφίες στο τηλέφωνο του ενός μαθητή. Στο κινητό του δεύτερου δεν βρέθηκε καμία φωτογραφία. Ο ίδιος όμως παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στους ότι είχε φωτογραφίες, αλλά τις έσβησε χθες το πρωί, δηλαδή λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί, αναγνωρίστηκαν δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα, ενώ ανήλικοι δράστες παραδέχθηκαν ότι έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία φωτογραφιών ακόμα τεσσάρων κοριτσιών.

Οι ίδιοι δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις πράξεις τους.

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογής η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να γδύνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου και εκδικητική πορνογραφία.

«Νιώθω πάρα πολύ άβολα και ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι τη φωτογραφία»

«Είδα μια δική μου φωτογραφία, ήταν γυμνή. Είναι ψεύτικο, αλλά ένιωθα και ακόμα νιώθω πάρα πολύ άβολα και περίεργα και ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι τη φωτογραφία την έχουν δει πολλά άτομα τη φωτογραφία. Τους ρώτησα αν είναι αλήθεια, μου το παραδέχτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να το έκαναν για μαγκιά. Νιώθω αγχωμένη και πολύ φοβισμένη», είπε η ανήλικη μαθήτρια που έπεσε θύμα των 13χρονων στο Star.

Θύμα των δύο 13χρονων

Πατέρας μιλώντας επίσης στο Star για τα συναισθήματά του μόλις έμαθε ότι οι μαθητές διακινούσαν φωτογραφία της κόρης του.

«Θύμωσα σαφώς αλλά περισσότερο στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι είναι 13 ετών παιδιά. Κάπου έχει αρχίσει και χαλάει πολύ η κατάσταση… Ο λόγος που κινήθηκα νομικά είναι απλούστατος. Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά γιατί έκαναν κάτι στην κόρη μου αλλά αν μπορώ αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο», είπε χαρακτηριστικά.