Μπροστά στα μάτια του γιου του κατέρρευσε 61χρονος από την Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή προτού φτάσει ασθενοφόρο.

«Στη μέση ήταν ο πατέρας μου, προσπαθούσε να έρθει σε εμένα, τον τραβούσα εγώ, τον τραβούσε και από την άλλη μεριά ο Χάρος, δυστυχώς με κέρδισε», είπε ο γιος του 61χρονου στην εκπομπή Live News του MEGA.

Ο 61χρονος από την Ελευθερούπολη περίμενε τον γιο του στο καφέ που δουλεύει να σχολάσει. Μία ξαφνική αδιαθεσία τον έκανε να καταρρεύσει.

O 18χρονος γιος του συγκλονίζει περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη: «Μιλούσαμε, γελούσαμε. Λέω ‘άντε μπαμπά πάμε σπίτι σιγά σιγά’ και βγαίνω να φύγουμε μαζί. Τον άκουσα, έβηξε, γύρισα, καθόταν στο πίσω σκαμπό και πέφτει αναίσθητος εκεί πέρα».

«Έτρεξα πάνω του, έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω. Είχε τις αισθήσεις του, προσπαθούσε να ανασάνει, του έλεγα ‘κρατήσου πατέρα, θα τα καταφέρουμε’, με κοιτούσε μέσα στα μάτια σαν να μου έλεγε ‘σταμάτα’».

Όταν κάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, τους είπαν ότι το ασθενοφόρο της περιοχής δεν ήταν διαθέσιμο.

«Πήραν τηλέφωνο τα παιδιά που ήταν δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, έχει ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς ήταν σε άλλο χωριό για άλλο περιστατικό», είπε ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης.

Ο γιος του, όπως εξήγησε, άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ ενώ κόσμος μαζεύτηκε γύρω τους με μία κοπέλα να φτάνει εκεί με έναν απινιδωτή στα χέρια.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά έτσι με είχε διαμορφώσει ο πατέρας μου, να μην φοβάμαι, να μπορώ να βοηθάω τον κόσμο», ανέφερε ο 18χρονος.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ήταν πλέον αργά για τον άτυχο άνδρα. Η καρδιά του τον είχε προδώσει. «Τον είχα δει ότι δεν ήταν πολύ καλά. Μία εβδομάδα πιο νωρίς είχε ζαλιστεί έξω από το σπίτι», είπε ο γιος του απευθύνοντας έκκληση να υπάρξουν περισσότερα ασθενοφόρα για να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

«Καλό θα ήταν να βάλουν 1-2 ασθενοφόρα παραπάνω, δεν γίνεται για 32.000 κατοίκους να υπάρχει ένα. Από μικρό παιδί με μεγάλωσε ο πατέρας μου, με ανέθρεψε, μου έμαθε τρόπους, να είμαι δυνατό παιδί. Ένιωθα ότι παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα. Προσπαθούσα να τον κρατήσω. Ο πατέρας μου με κοιτούσε στα μάτια, μέσα στην ψυχή μου. Πάλεψα, αλλά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω. Έφυγε με την περηφάνεια ότι ο γιος του δεν φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή», είπε.

Τι λέει το ΕΚΑΒ

Για το γεγονός τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΕΚΑΒ, Απόστολος Δάμκαλης, ο οποίος τόνισε ότι το ασθενοφόρο βρέθηκε στο συμβάν μέσα σε διάστημα 9 λεπτών και όχι 25 λεπτών όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Λυμπεράκης.

«Από τη στιγμή που δόθηκε η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ το ασθενοφόρο βρέθηκε στο σημείο σε 9 λεπτά ακριβώς» σημείωσε.

«Το ασθενοφόρο Καβάλας έφτασε στο σημείο, διανύοντας 25 χιλιόμετρα μέσα σε εννέα λεπτά, καθώς το ασθενοφόρο της περιοχής βρισκόταν σε άλλο περιστατικό», δήλωσε επίσης, στο thesstoday.gr ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έγιναν ενέργειες για να επανέλθει στη ζωή, καθώς ο άνδρας υπέστη ανακοπή καρδιάς, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Κατόπιν, διακομίστηκε στο κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου πάλι έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα».