Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, και δύο έχασαν τη ζωή τους, σε επίθεση με πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης (30/11).

Οι ένοπλοι έφτασαν με όχημα στον τόπο της επίθεσης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από τα πυρά σκοτώθηκε μία 24χρονη κοπέλα, ενώ από τους τραυματίες οι πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση,  ένας σε μέτρια και δύο είναι ελαφρά, σύμφωνα με την ενημέρωση του MDA (υγειονομικές αρχές του Ισραήλ).

Με βάση την ίδια πηγή, ο ένας επιτιθέμενος είναι νεκρός, ενώ ο άλλος είναι σοβαρά τραυματίας. Ωστόσο, η Αστυνομία ανέφερε ότι «οι δύο ύποπτοι για τους πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ εξουδετερώθηκαν επί τόπου».

Οι τρομοκράτες έφτασαν με αυτοκίνητο

Ο δημοσιογράφος των Times of Israel, Μάνι Φαμπιάν, κάνει λόγο για «δύο Παλαιστίνιους ενόπλους», ενώ η Haaretz σημειώνει ότι «η αστυνομία δήλωσε ότι οι τρομοκράτες έφτασαν με αυτοκίνητο στη διασταύρωση Γκιβάτ Σαούλ στην Ιερουσαλήμ και άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών σε στάση λεωφορείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο στρατιώτες και ένας πολίτης, που βρίσκονταν στην περιοχή, πυροβόλησαν εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο. Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνες στην περιοχή».

Σύμφωνα με αναφορές, οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν M-16 για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Ισραηλινοί, ο Tadasa Tashume Ben Ma’ada και ο Arye Shechopek, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε κοντινή στάση λεωφορείου και σε στάση λεωφορείου κοντά στη γειτονιά Ramot.