Εφιαλτικές στιγμές έζησαν στα χέρια τριών κακοποιών το πρωί της Τετάρτης δύο Αμερικανοί πολίτες μέσα στη πολυτελή κατοικία τους στη περιοχή Σκροπονέρια της Εύβοιας που έπεσαν θύματα ληστείας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS οι άγνωστοι δράστες αρχικά έκοψαν την εξωτερική περίφραξη της μονοκατοικίας που διέμενε το ζευγάρι και στη συνέχεια από την ανοιχτή πόρτα εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες και τους απείλησαν με μαχαίρι.

Κοσμήματα, ρολόγια, δύο κινητά τηλέφωνα και τον σκύλο πήραν οι ληστές

Μάλιστα, ένας από τους δράστες, πλησίασε το αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της 86χρονης γυναίκας και στη συνέχεια την τραυμάτισε στο πρόσωπο.

Ο δεύτερος συνεργός του, έριξε τον πάτωμα τον σύζυγό της και αφού τον ακινητοποίησε του αφαίρεσε από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα και την βέρα από το χέρι του. Ο τρίτος ληστής έψαξε το σπίτι, βρήκε και άρπαξε δύο κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Φεύγοντας, οι δράστες, άρπαξαν και τον σκύλο που είχαν για συντροφιά τα θύματα.

Αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους, εξαφανίστηκαν.

Τα θύματα, ανέφεραν στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μάσκες υγειονομικής προστασίας, και δεν είδαν τα πρόσωπά τους.  Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.