Με αφορμή την υπόθεση του «Δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος είχε παραβιάσει από τον περασμένο Ιούλιο τους περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκισή του και θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί καταζητούμενος, το MEGA αποκαλύπτει πως χιλιάδες κακοποιοί αποφυλακίζονται υπό όρους αλλά δεν εμφανίζονται στα αστυνομικά τμήματα.

Παρά το γεγονός ότι τους βαραίνουν κατηγορίες περί ασέλγειας, βιασμών και ληστειών, βρίσκονται έξω και δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισής τους.

Συγκεκριμένα, μόνο στα Τμήματα Ασφαλείας της Αθήνας θα πρέπει να δίνουν το παρών 1 με 3 φορές κάθε μήνα 9.800 άτομα, ωστόσο από αυτοίς οι 2.600 παραμένουν άφαντοι.

Αναλυτικότερα:

    • Στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα οφείλουν να εμφανίζονται 2.300 άτομα, εκ των οποίων όμως δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισης οι 1.150.
    • Αντίστοιχα, στο Τ.Α. Κολωνού οφείλουν να εμφανίζονται 630 άτομα, ωστόσο δεν έχουν εμφανιστεί οι 250.
    • Στο Τ.Α. Κυψέλης οφείλουν να εμφανίζονται 1.500 άτομα, με τους 500 να μην εμφανίζονται, ενώ στο Τ.Α Δυτικής Αττικής από 6.140 άτομα, δεν τηρούν τους όρους αποφυλάκισης οι 700.

Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων

Ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που ουδέποτε ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών ότι ο 23χρονος Σύρος που εκ νέου προφυλακίστηκε για επτά νέες απόπειρες βιασμού, δεν έδινε «το παρών» ως όφειλε μετά την αποφυλάκισή του ερευνά η δικαιοσύνη.

Και αυτό γιατί, η μη εμφάνιση του εν λόγω κατηγορούμενου, ο οποίος ανενόχλητος, όπως αποδείχθηκε, συνέχιζε την παράνομη δράση του στην περιοχή των Εξαρχείων, ισοδυναμούσε με παραβίαση των περιοριστικών του όρων, και ως εκ τούτου η Ελληνική Αστυνομία, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, έπρεπε να είχε ενημερώσει αμέσως την εισαγγελία προκειμένου να διαταχθεί η σύλληψη του εν λόγω κατηγορούμενου.