Την πρώτη μέρα λειτουργίας των δικαστηρίων για το έτος 2024, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου, προσδιορίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χτονης από τα Σεπόλια.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών απέρριψαν την έφεση που είχε ασκηθεί εκ μέρους ενός εκ των 26 κατηγορουμένων οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε το συντομότερο δυνατόν καθώς τον Απρίλιο του 2024 συμπληρώνεται το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει όπως προβλέπει ο νόμος να αποφυλακιστούν

Με το βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο εγκέφαλος των ραντεβού της φρίκης με 24«πελάτες», που κατηγορείται για βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, όσο και η μητέρα του κοριτσιού. Οι δικαστές κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, καθώς είχε γίνει διαχωρισμός των υποθέσεων με κριτήριο και πάλι τα όρια προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων