Έντονες χιονοπτώσεις είναι σε εξέλιξη το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στην Πέλλα, με την κακοκαιρία Bettina να πραγματοποιεί την επέλασή της.

Σύμφωνα με το pellanews.gr, τα πρώτα προβλήματα στην περιοχή ξεκίνησαν όταν λεωφορείο που μετέφερε 40 επιβάτες αποκλείστηκε στα χιόνια στον δρόμο που συνδέει το χιονοδρομικό με την Αλμωπία.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας μετέβηκε στο σημείο εκχιονιστικό μηχάνημα ώστε να ανοίξει τον δρόμο και να απεγκλωβίσει το λεωφορείο ενώ, ο ίδιος,  έστειλε στους επιβάτες 40 κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι επιβάτες μεταφέρονται ασφαλείς στον Νέο Άγιο Αθανάσιο

Οι επιβάτες του λεωφορείου, σύμφωνα με τον Ιορδάνη Τζαμτζή, μεταφέρονται ασφαλείς σε πρώτη φάση στον Νέο Άγιο Αθανάσιο και ακολούθως θα μεταφερθούν στο Πόζαρ όπου διαμένουν.

«Ευχαριστώ τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Περδικάτση, τον κ. Ζώη Γιώτη επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πέλλας και φυσικά τους χειριστές των εκχιονιστικών της ΠΕ Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας για την μεγάλη συμβολή τους στον απεγκλωβισμό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Τζαμτζή.

Δείτε βίντεο:

Bettina: Η μετεωρολογική «βόμβα» που φέρνει επικίνδυνους θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

Σε μετεωρολογική «βόμβα» εξελίσσεται η κακοκαιρία Bettina που έρχεται από την Ιταλία και αναμένεται να επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου και αύριο Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι ακόμα και 10 μποφόρ που αναμένεται να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Θυελλώδεις άνεμοι

Λόγω των νέων χαρακτηριστικών που λαμβάνει η κακοκαιρία, η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Αυτό έγινε όπως αναφέρεται «λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ».