Πώς είναι να σκοράρεις απέναντι σε κοτζάμ Γαλλία; Πώς είναι να τα βάζεις με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Σαλιμπά και να βγαίνεις νικητής; Πώς είναι να κοιτάζεις στα μάτια μια ομάδα με παγκόσμιους πρωταθλητές και με φιναλίστ τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου; Πώς είναι να σου κάνει ο… κολλητός σου μια πάσα πάρε-βάλε εκεί ακριβώς που τη θέλεις και να τη στέλνεις στα δίχτυα; Για τον Φώτη Ιωαννίδη η σεζόν που τρέχει μοιάζει ονειρεμένη. Καθιέρωση στον Παναθηναϊκό, συνεχείς εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, σημαντικά γκολ, ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού που ετοιμάζονται να δώσουν για εκείνον εκατομμύρια ευρώ. Και πλέον; Καθιέρωση και στην εθνική ομάδα, γκολ απέναντι σε παγκόσμια δύναμη όπως η Γαλλία, διεθνής αναγνώριση. Και μπροστά του η προοπτική της συμμετοχής στο Euro 2024.

Υπόκλιση στον Γιαννούλη

Αν του τα έλεγες έναν χρόνο πριν; Μάλλον δεν θα τα πίστευε ούτε ο ίδιος. Κι όμως συμβαίνουν. Ξεδιπλώνονται μπροστά του. Μοχθεί για να τα καταφέρει και τα καταφέρνει.

Και εμφανίζεται με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, όπως έκανε το βράδυ της Τρίτης λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τη Γαλλία, μιλώντας στα «ΝΕΑ». Εκτός από το χαμόγελο στο πρόσωπο, είχε και το βραβείο του MVP στο χέρι. Κρατώντας το με καμάρι. «Ναι, νιώθω πικρία. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, γιατί αν μας έλεγαν πριν από το ματς ότι θα έρθουμε ισοπαλία μπορεί να το… αγοράζαμε. Αλλά είδατε κι εσείς πως μπορούσαμε να νικήσουμε τη Γαλλία. Οπότε μου αφήνει μια γεύση πίκρας το αποτέλεσμα», λέει ο έλληνας επιθετικός, ο οποίος… υποκλίθηκε στον Δημήτρη Γιαννούλη για την ασίστ που του έδωσε.

«Ξέρω τι μπορεί να κάνει. Είμαστε φίλοι και εκτός γηπέδου, είμαστε πολύ κοντά. Ξέρω και πώς αγωνίζεται στο γήπεδο, οπότε περίμενα μία τέτοια πάσα. Ολη η ενέργειά του ήταν φανταστική, το γύρισμά του στον σωστό χρόνο. Ηταν ένα ωραίο γκολ, που βοήθησε την ομάδα να πάρει το προβάδισμα και αυτό είναι το σημαντικό. Θα μπορούσαμε και να το κρατήσουμε αυτό το 2-1».

«Ενας ο στόχος»

Για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού εκείνο που μετράει περισσότερο είναι να βρεθεί η Ελλάδα στο Euro. Αυτός είναι ο στόχος εδώ και μήνες, αυτό είχαν στο μυαλό τους από τη μέρα που είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους στο Nations League. Και σε αυτό, στο Nations League, θα… καταλήξουν για να το καταφέρουν. «Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Εντάξει όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ιδιαίτερα σε ματς όπως αυτό με τη Γαλλία, με τόσο μεγάλους αντιπάλους, είσαι συγκεντρωμένος 100% εκεί. Είναι ματς που σου δίνουν πολλά κίνητρα και ας μην υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο από πίσω. Ομως όλοι σκεφτόμαστε πλέον τα ματς του Μαρτίου. Που ελπίζουμε να είναι δύο. Πρώτα με το Καζακστάν. Δεν μπορώ να πω για εύκολες και δύσκολες ομάδες, σε αυτό το επίπεδο δεν βρίσκεις εύκολο αντίπαλο. Αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους που θα συναντήσουμε. Το αποδείξαμε με τη Γαλλία. Μπορούμε να το κάνουμε και δεν είναι μόνο λόγια. Αλλά και στις πράξεις».

Οσο για τα δικά του γκολ και τη δική του σεζόν, η οποία εξελίσσεται ιδανικά; Ο Φώτης Ιωαννίδης λέει στα «ΝΕΑ» πως είχε στο μυαλό του να ξεπεράσει σε γκολ τις άλλες χρονιές. Και είναι κάτι που τον κάνει χαρούμενο. «Θέλω να βελτιώνομαι. Να βελτιώνω συνεχώς το παιχνίδι μου και όσον αφορά τον τρόπο που αγωνίζομαι και σε ό,τι έχει να κάνει με τα γκολ. Από την αρχή της σεζόν είχα βάλει στόχο να ξεπεράσω τα γκολ από προηγούμενες χρονιές. Είναι κάτι που το έχω καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Με κάνει πραγματικά χαρούμενο όλο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται και ο κάθε προπονητής σου σε τέτοια παιχνίδια, είτε με τον σύλλογο, είτε με την Εθνική. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος για να βοηθήσω».