Μία πρωτοβουλία που θα σώσει ζωές πήρε μία συνταξιούχος αγρότισσα χαρίζοντας ένα ολοκαίνουριο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η κ. Αθηνά Παπαχρήστου με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο

Ευγενική χορηγία μιας… αγρότισσας που είδε τα προβλήματα των συμπολιτών της

Την ευγενική χορηγία έκανε η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου, μία γυναίκα συνταξιούχος που δεν είναι επιχειρηματίας, αλλά μια καθημερινή αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι και που αποφάσισε να προχωρήσει στην γενναιόδωρη κίνηση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπήρχαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως είπε η ίδια, «χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ταξί» τόνισε, διατυπώνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης. «Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κυρία Αθηνά.

Η κ. Αθηνά Παπαχρήστου μαζί με το πλήρωμα στα «χέρια» των οποίων θα εμπιστευθεί το ασθενοφόρο της

Το πλήρως εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Οι «όροι» για τη λειτουργία του – Τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα

Αφού εκείνη ήταν που έκανε το μεγάλο «δώρο» στο νοσοκομείο και συνεπακόλουθα στου συμπολίτες της, έθεσε και τους δικούς της όρους για τη χρήση του: Να καλύπτει μεν αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου, και -όπως είπε χαριτολογώντας- να χτυπά την σειρήνα κάθε φορά που θα περνά έξω από το σπίτι της!

Το καινούργιο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε σήμερα, το πρωί της Πέμπτης 23/11, προς ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, και έχει ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Παρόντες σήμερα στη λιτή εκδήλωση για την παράδοση από την ίδια του ασθενοφόρου ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και η διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Ελένη Φιλιπποπούλου, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας, Αγ. Κανελλοπούλου, και στελέχη του ιδρύματος.