Καταρρίφθηκε το ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο, αφού ένα μπουκάλι Macallan 1926 πουλήθηκε προς 2,1 εκατ. στερλίνες σε δημοπρασία στο Sotheby’s του Λονδίνου.

Όπως τόνισε ο οίκος δημοπρασιών στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, το τίμημα αυτό αποτελεί ρεκόρ για οποιοδήποτε μπουκάλι αλκοόλ ή κρασιού που διατέθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το σπάνιο μπουκάλι αναμενόταν να συγκεντρώσει μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατ. στερλινών, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και στη χθεσινή δημοπρασία η τιμή του εκτινάχθηκε  σε 2.187.500 στερλίνες.

Ένα από τα μπουκάλια Macallan 1926 είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι που πουλήθηκε ποτέ το 2019, όταν έφτασε το 1,5 εκατομμύριο λίρες στον οίκο Sotheby’s.

Ο επικεφαλής των ουίσκι στον Sotheby’s, Jonny Fowle, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι του επετράπη να δοκιμάσει το πολύτιμο δράμι πριν από την πώληση.

Το Adami 1926 είναι το παλαιότερο vintage Macallan που έχει παραχθεί ποτέ. Τα μπουκάλια είναι μεταξύ των 40 μόνο που η Macallan έχει επιβεβαιώσει ότι εμφιαλώθηκαν από το Cask 263 το 1986. Και κάθε φορά που κάποιο από αυτά βγαίνει στο σφυρί, τα ρεκόρ καταρρίπτονται.