Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την εφημερίδα «The Moscow Times», που εκδίδεται διαδικτυακά στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα ως «ξένο πράκτορα», όπως ανακοίνωσε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, αργά χθες το βράδυ.

Η εφημερίδα μπήκε στο στόχαστρο για διασπορά fake news

Ο χαρακτηρισμός ενός ΜΜΕ ως “ξένου πράκτορα” απαιτεί από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους τους να ανακοινώνουν στις αρχές το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων τους, ενώ επιβάλλει αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους, αλλά και άλλες προϋποθέσεις σχετικές με τη δημοσίευση ειδήσεων.

Δημοσίευματα σε διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης γράφουν για τις κατηγορίες από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης στην εφημερίδα «The Moscow Times»

Σε μία ανακοίνωση που δημοσίευσαν ρωσικά ΜΜΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την αναφερόμενη εφημερίδα για τη δημοσίευση μη έγκυρων πληροφοριών σχετικά με αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές, ώστε να διαμορφωθεί αυτό, που χαρακτηρίζεται ως αρνητική εικόνα για τη Ρωσία.

Ποιοι περιλαμβάνονται στη νέα λίστα «πρακτόρων» του Πούτιν

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «ξένους πράκτορες» -εκτός από την εφημερίδα The Moscow Times- τον πρώην αρχισυντάκτη Ilya Bera, καθώς και την ηθοποιό Yana Troyanova. Όλοι τους κατηγορούνται ότι «διέδωσαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβαν οι δημόσιες αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις πολιτικές που ακολούθησαν» και αντιτάχθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.