Θέλει να… κυριαρχήσει στον κόσμο, ωστόσο φαίνεται πως θέλει αρκετή προσπάθεια ακόμα, αλλά και χρήματα.

Ο λόγος για τον Έλον Μασκ που βλέπει το όνειρό του να «βγει» στο Διάστημα να συναντά δυσκολίες, καθώς το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX πραγματοποίησε μια ακόμα αποτυχημένη εκτόξευση.

Το Starship, το οποίο αναπτύχθηκε για τη μεταφορά αστροναυτών στη Σελήνη, αλλά και πέρα από αυτό, έφτασε στο Διάστημα για πρώτη φορά σήμερα, αλλά η προσπάθεια φαίνεται ότι απέτυχε λίγα λεπτά αργότερα.

Μια ακόμα αποτυχία;

Επρόκειτο για τη δεύτερη προσπάθεια, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην πρώτη προσπάθεια για την επίτευξη διαστημικής πτήσης.

Ο πυραυλικός φορέας δύο ορόφων εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτοξεύσεων Starbase της εταιρίας του Έλον Μασκ που βρίσκεται κοντά στην Μπόκα Τσίκα στο Τέξας, στη διάρκεια μιας προγραμματισμένης διαστημικής πτήσης 90 λεπτών.

Ωστόσο, η επικοινωνία μεταφοράς δεδομένων από το διαστημικό σκάφος χάθηκε περίπου 10 λεπτά μετά από την εκτόξευσή του, όπως ανακοίνωσε η SpaceX.

«Χάσαμε τα δεδομένα από το δεύτερο στάδιο… νομίζουμε ότι είναι ενδεχόμενο να χάσαμε το δεύτερο στάδιο», δήλωσε ο Τζον Ίνσπρουκερ παρουσιαστής της απευθείας μετάδοσης της SpaceX.