Ήταν νέοι, ωραίοι, στην ακμή της ζωής τους, είχαν βρει ο ένας τον άλλον και ζούσαν μια πολυτελή –αλλά ιδιωτική- ζωή αντίστοιχη των ονομάτων τους. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και το τελευταίος σύντροφος της ζωής της, ο μεγιστάνας, Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Πέρασαν στην αιωνιότητα, μετά το τραγικό δυστύχημα στο τούνελ του αυτοκινητόδρομου στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Όλος ο πλανήτης θρήνησε τον χαμό τους και το ειδύλλιό τους μυθοποιήθηκε. Γιατί 26 χρόνια μετά βρίσκεται στο επίκεντρο;

Το  μνημείο για τους δύο ερωτευμένους στο Χάροντς, ιδιοκτησίας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Η σειρά «The Crown» αναβιώνει την τραγική τους μοίρα

Στην έκτη και τελευταία σεζόν της πολύκροτης σειράς του Netflix, «The Crown», η σχέση τους τίθεται και πάλι στο μικροσκόπιο της μυθοπλασίας και της προσοχής των θεατών. Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη των Χάροντς, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο οποίος έφυγε κι εκείνος φέτος από τη ζωή στα 94 του χρόνια, αφού προηγουμένως είχε κάνει ό,τι μπορούσε, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των δύο εραστών.

Με την Νταϊάνα είχε αρχίσει να βγαίνει λίγο καιρό νωρίτερα, όταν εκείνη είχε πάρει μαζί της στη διακοπές τα παιδιά της, Γουίλιαμ και Χάρι στο Σεν Τροπέ να περάσουν χρόνο με τη δική του οικογένεια. Το μοντέλο Κέλυ Φίσερ είχε βγει στα ταμπλόιντ της εποχής και είχε υποστηρίξει ότι ήταν ακόμη μαζί αρραβωνιασμένοι, όταν ξεκίνησε και η σχέση του Ντόντι με την Νταϊάνα.

Είχε συναντηθεί πρώη φορά με τον Ντόντι το 1986

Πώς γνωρίστηκαν Ντόντι και Νταϊάνα

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν οι δυο τους, ήταν το 1986 σε έναν αγώνα πόλο. Εκεί, σύμφωνα με τον «Independent» ο τότε Πρίγκιπας Κάρολος ήταν αντίπαλος του Ντόντι Αλ Φαγέντ στο εν λόγω αθλητικό γεγονός. Εκείνη τη χρονιά ο αιγυπτιακής καταγωγής γόης παντρεύτηκε με το μοντέλο Suzanne Gregard, με την οποία και χώρισε μετά από οκτώ μήνες έγγαμου βίου.

Έντεκα χρόνια αργότερα, το 1997, ο Ντόντι –παραγωγός κινηματογράφου- αρραβωνιάστηκε με την Κέλυ Φίσερ, μια σχέση που διαλύθηκε, όταν εκείνος συνάντησε για δεύτερη και μοιραία φορά στη ζωή του στο Σεν Τροπέ την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και συνδέθηκε συναισθηματικά μαζί της. Μετά από τις διακοπές αυτές, όπου η Νταϊάνα είχε μαζί και τους γιους της, εκείνη του έστειλε μια επιστολή με την οποία του εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της για το ταξίδι.

Στη 10η θλιβερή επέτειο από τον χαμό τους, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Η αρχή της σχέσης τους

Ήταν ένα γράμμα που είχε αποκαλύψει το «Associated Press», σύμφωνα με το χρονολόγιο της σχέσης τους που απαριθμεί το «Harper’s Bazaar», επ’ ευκαιρία του τελευταίου κύκλου της σειράς «The Crown». Κι εκεί η Νταϊάνα με την ανοιχτή της καρδιά και τον συναισθηματισμό της του έγραφε με μεγάλη αγάπη για τη χαρά που της προσέφερε μ’ αυτές τις διακοπές.

Εκείνον τον ίδιο Αύγουστο που έμελλε να σημαδέψει και τις ζωές των οικογενειών τους, η «Sunday Mirror» είχε δημοσιεύσει την επίμαχη γνωστή φωτογραφία από παπαράτσι, με το στιγμιότυπο που οι δυο τους αγκαλιάζονται και φιλιούνται, επιβεβαιώνοντας τη σχέση τους.

Και το τέλος

Ακολούθησαν οι μνημειώδεις διαμαρτυρίες της τότε μνηστής του και η τραγική κοινή μοίρα των δύο ερωτευμένων που στις 31 Αυγούστου 1997 έχασαν τη ζωή τους σε ένα ανθρωποκυνηγητό με παπαράτσι στο Παρίσι, φεύγοντας από το ξενοδοχείο Ritz, ιδιοκτησίας του πατέρα του Ντόντι.

Παρά τις φήμες, τις ιστορίες και τις συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν γύρω από το συμβάν, το μόνο βέβαιο παρέμεινε η απώλειά τους.

Ο εκπρόσωπος του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ είχε επιβεβαιώσει στη συνέχεια ότι οι δυο τους είχαν αρραβωνιαστεί.