Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου της Γάζας, δήλωσε ότι 179 σοροί έχουν ενταφιαστεί σε ομαδικό τάφο εντός του κτιριακού συγκροτήματος.

«Αναγκαστήκαμε να τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια προσθέτοντας ότι επτά πρόωρα μωρά και ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας ήταν μεταξύ αυτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά την εξάντληση των καυσίμων, αφού δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα για τις συσκευές που τους κρατούσαν στη ζωή.

«Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και οι θάλαμοι-ψυγεία των νεκροτομείων δεν τροφοδοτούνται πλέον με ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε, καθώς δεν έχουν εισέλθει καθόλου καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου Ισραλήλ – Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σήμερα, ακόμα «μία γυναίκα και ένας άνδρας σε μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν», δήλωσε ο Σαλμίγια, ανεβάζοντας στους 29 τον αριθμό των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας που έχασαν τη ζωή τους μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αλ-Σίφα το Σάββατο.

Δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο εντός του νοσοκομείου είπε ότι η οσμή από την αποσύνθεση των πτωμάτων είναι πνιγηρή.

Οι μάχες και τα αεροπορικά χτυπήματα συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε, αλλά είναι λιγότερο έντονες από τις προηγούμενες νύχτες.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα συγκεντρώθηκαν σήμερα στις πύλες του αλ-Σίφα, που θεωρείται από το Ισραήλ στρατηγικό κρησφύγετο της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ