Κρεβάτια που αντιπροσωπεύουν τους 240 ομήρους της Χαμάς στην πλατεία Safra στο Ισραήλ.

Τα κρεβάτια διαφορετικών μεγεθών έχουν στηθεί στην πλατεία, με προσωπικά αντικείμενα, έτσι ώστε να αισθάνεται κανείς την απουσία ανθρώπων που έχει απαγάγει η Χαμάς από την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Οι οικογένειες ζήτησαν από την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να φέρει πίσω λους τους ομήρους.

Μετά το πέρας της έκθεσης τα κρεβάτια και ο εξοπλισμός θα δωρηθούν σε οικογένειες.

Μέλη του Kibbutz Nir Oz είπαν ότι το ένα τέταρτο του Kibbutz Nir Oz δεν είναι μαζί τους, καθώς 80 μέλη του Kibbutz έχουν δολοφονηθεί ή απαχθεί.

Οι επιζώντες της επίθεσης και οι οικογένειες των αγνοουμένων και των ομήρων ήρθαν στην έκθεση και τήρησαν ενός λεπτού σιγή δίπλα στα άδεια κρεβάτια.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιναύαρχος Daniel Hagari είπε ότι ο αριθμός των ομήρων που πιστεύεται ότι κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα ανέρχεται σε 240. Είπε ότι 315 στρατιώτες του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι προτάσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για ανταλλαγή ομήρων

Η κυβέρνηση του Ισραήλ φέρεται να εξετάζει μία πιθανή συμφωνία προκειμένου να απελευθερωθούν όλοι οι Ισραηλινοί άμαχοι που κρατούνται ως όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς θα απελευθερώσει 10 έως 20 άμαχους ομήρους – συμπεριλαμβανομένων Ισραηλινών γυναικών και παιδιών καθώς και ξένων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών – με αντάλλαγμα μια σύντομη παύση των μαχών, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Αυτό θα μπορούσε να ακολουθηθεί από την απελευθέρωση περίπου 100 αμάχων, εάν τηρηθούν οι όροι, είπαν.

Σε αντάλλαγμα, η Χαμάς ζητά μια σύντομη παύση, περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, καύσιμα για τα νοσοκομεία και την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με την πηγή. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν εκφράσει αβεβαιότητα σχετικά με την απελευθέρωση των κρατουμένων τους.

 Δείτε εικόνες της έκθεσης: