Σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να αποτρέψουν ατυχήματα, οι κινεζικές αρχές έχουν εγκαταστήσει λέιζερ σε αυτοκινητόδρομους.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ (πρώην Twitter) και έχει ήδη πάνω από 63 εκατ. προβολές δείχνει ένα μεγάλο εθνικό δρόμο στην Κίνα γεμάτο φωτεινά λέιζερ και όλα αυτά για να μη κοιμούνται οι οδηγοί και να προσέχουν στο δρόμο.

Οι οδηγοί κατέγραψαν το σουρεαλιστικό φωτεινό σόου που προβάλλεται πάνω από ένα μεγάλο τμήμα αυτοκινητόδρομου στη βόρεια Κίνα.

Τα φώτα – λέιζερ, που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της κόπωσης,  όπως δήλωσε ένας χρήστης του Χ τον αναζωογόνησαν γρήγορα και μείωσαν την εξάντλησή του κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τα λέιζερ είναι τοποθετημένα ώστε να βρίσκονται μακριά από το επίπεδο των ματιών του οδηγού, επομένως είναι ασφαλή και δεν τους τυφλώνουν.

Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου διχάστηκαν σχετικά με το αν τα συγκεκριμένα λέιζερ θα ήταν πράγματι αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, ένα άτομο υποστήριξε ότι αυτό το εντυπωσιακό θέαμα σίγουρα θα του αποσπούσε την προσοχή.

Οι προσπάθειες των αρχών των αυτοκινητοδρόμων να κρατούν τους οδηγούς ξύπνιους και σε εγρήγορση σε μεγάλους, βαρετούς αυτοκινητόδρομους δεν είναι αποκλειστικότητα της Κίνας. Ως γνωστόν, ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου μήκους 90 μιλίων στην Αυστραλία διαθέτει ασήμαντα πράγματα στις πινακίδες στην άκρη του δρόμου για να κρατήσει τους ανθρώπους πνευματικά απασχολημένους.

Οι ερωτήσεις έχουν θέμα το Κουίνσλαντ, την αυστραλιανή πολιτεία στην οποία βρίσκεται η διαδρομή. Οι οδηγοί μπορούν να περιμένουν να δουν πινακίδες που γράφουν: «Ποιο είναι το μεγαλύτερο ζωντανό πλάσμα στον κόσμο;