Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ δήλωσε πως θα εντείνει τις επιθέσεις σε παραμεθόριες ισραηλινές περιοχές και αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή μέχρι και σε «πλήρη σύγκρουση», εάν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Ναΐμ Κασέμ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της οργάνωσης, σε συνέντευξή του στο NBC News.

«Η Χεζμπολάχ συμμετέχει στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς για χάρη της μείωσης της πίεσης στη Γάζα», δήλωσε ο Κασέμ.

Ωστόσο, απείλησε ότι θα κλιμακώσει τις διασυνοριακές επιθέσεις αν το Ισραήλ συνεχίσει την επίθεσή του στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας

«Εάν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συνεχίσουν την επιθετικότητά τους με αυτόν τον τρόπο και κλιμακώσουν αυτή την επίθεση, αφήνοντας αρνητικό αντίκτυπο που θα είναι μεγαλύτερος από αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη αντιπαράθεση», είπε.

Η Χεζμπολάχ, μακροχρόνιος σύμμαχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, κλιμακώνει τη ρητορική της κατά του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η λιβανέζικη πολιτοφυλακή εξαπολύει διασυνοριακές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

Με την σειρά του το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις την Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Κασέμ δήλωσε ότι οι εντατικοποιημένες επιθέσεις στη Γάζα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι «αν επεκταθείτε θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες».

Ο Ναΐμ Κασέμ δήλωσε ότι ο «Άξονας της Αντίστασης» – η ονομασία μιας ομάδας υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών σε όλη την περιοχή, όπως η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και οι πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία – πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι ο «εγκέφαλος» της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

«Έτσι, χτυπούν τις ΗΠΑ υπό την αρχή να στείλουν ένα μήνυμα για να σταματήσουν. Ακριβώς όπως και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει», δήλωσε.

«Πώς η Αμερική και ο υπόλοιπος κόσμος έχουν το δικαίωμα να στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ που σκοτώνει αμάχους και παιδιά και καταστρέφει σπίτια, ενώ εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας και τους αγαπημένους μας στην Παλαιστίνη και την περιοχή;», πρόσθεσε ο αναπληρωτής ΓΓ της Χεζμπολάχ.

Ο Κασέμ φέρεται να δήλωσε ότι η πολεμική στάση της Χεζμπολάχ είναι κυρίως αποτρεπτική. «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, και όταν χρειαστεί να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό θα το κάνουμε», πρόσθεσε.