Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούν ένα σχολείο «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες» των παιδιών. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε άλλες 33 περιοχές, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία και την ελλιπή συντήρηση των κτηρίων, αναφέροντας διάφορα περιστατικά σε σχολεία και Πανεπιστήμια όπου έχουν υπάρχει καταρρεύσεις οροφών, καταστροφές τραυματισμοί κτλ.

Ζητούν άμεση παύση πυρός στη Γάζα

Πέρα όμως από τα συνθήματα για την εκπαίδευση, κυριαρχούν και συνθήματα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό, ζητώντας μάλιστα την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμη, στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης, άναψαν καπνογόνα με τα χρώματα της Παλαιστινιακής σημαίας μπροστά στην Βουλή, ενώ άνοιξαν και τον κατάλογο με τους νεκρούς, ο οποίος… έπιασε όλο το δρόμο και το πεζοδρόμιο, αφού είναι τεράστιος.

Οι διαδηλωτές έχουν απλώσει ένα κατάλογο με τους νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας

Τα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση με αιτήματα «ασφαλή σχολεία, περισσότερη χρηματοδότηση στην Παιδεία για τα κτήρια, καθηγητές και κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών».

Την ίδια ώρα, τάσσονται κατά του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επισημαίνοντας πως δεν πρέπει «όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο Πανεπιστημίου», και υπενθυμίζουν πως «ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους». Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως «ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μαθητών για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους.

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ:

Έχουν ανάψει καπνογόνα στα χρώματα της Παλαιστινιακής σημαίας

Ένα μέρος του καταλόγου με τους νεκρούς στη Γάζα

Η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες

Οι μαθητές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαινιστιακό λαό

Η πορεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών ξεκίνησε από τα Προπύλαια

Μαθητής κρατά πανό που αναγράφει Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό αγώνα